logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak zaprogramować nowy pilot FAAC 866 bez pilota master?

Marek_W19 04 Lut 2019 11:04 3132 2
REKLAMA
  • #1 17765209
    Marek_W19
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Jak zaprogramować nowy pilot FAAC 866 bez pilota master? Jak zaprogramować nowy pilot FAAC 866 bez pilota master? Jak zaprogramować nowy pilot FAAC 866 bez pilota master? Jak zaprogramować nowy pilot FAAC 866 bez pilota master? Jak zaprogramować nowy pilot FAAC 866 bez pilota master? Jak zaprogramować nowy pilot FAAC 866 bez pilota master? Jak zaprogramować nowy pilot FAAC 866 bez pilota master? Jak zaprogramować nowy pilot FAAC 866 bez pilota master? Jak zaprogramować nowy pilot FAAC 866 bez pilota master? Jak zaprogramować nowy pilot FAAC 866 bez pilota master? Jak zaprogramować nowy pilot FAAC 866 bez pilota master? Jak zaprogramować nowy pilot FAAC 866 bez pilota master?

Witam. Posiadam taką centralę i radio do bramy dwuskrzydłowej. Niestety wyprałem pilot master więc nie mogę skopiować nowego pilota i muszę go wgrać. Proszę o pomoc gdyż nie wiem jak to zrobić. Pilot FAAC XT2 SLH 868MHz.
  • REKLAMA
  • #2 17765739
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3584
    Kilkanaście tematów niżej masz link do instrukcji i wymieniony rozdział (rozdział 6.1. - nic dodać nic ująć). Jak już trzeba - bezpośredni link do instrukcji : https://www.securityoffice.pl/static/img/k172/E045.pdf

Jeśli pozostałe piloty są SLAVE - to nieodwracalnie (nie da się z nich zrobić masterów ani wgrać do centralki), musisz nabyć nowego pilota SLH, dopisać go jako MASTER i ponownie skopiować go na posiadane SLAVEy. Dalej w instrukcji opisane jak to zrobić.

Co do dogrania Slave do napędu - fakt - nigdy nie musiałem tego robić (a gość z Faac telefonicznie twierdził że się nie da), nie było potrzeby (mając mastera wystarczy operować pilotami bez dłubania w centrali), faktem jest natomiast że od pilota slave nie skopiujesz kolejnego pilota i jeśli twoje są slave, każdego nowego pilota trzeba dopisać manewrując bezpośrednio przy centrali .
  • #3 17770686
    Marek_W19
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Użyłem podesłanej instrukcji. Kotbury się myli. Po wykasowaniu pilotów z pamięci centrali można starego slave''a wgrać na nowo jako master.
REKLAMA