logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CabletechVideo Grabber URZ0192 - Nie mogę znaleźć steroników

plspawel 07 Lut 2019 15:19 2397 9
REKLAMA
  • #1 17761095
    plspawel
    Poziom 2  
    Tematów o tym urządzeniu kilka już powstało, nawet z zapytaniem o sterowniki, jednak linki w nich są już od dawna wygasłe. Szukałem też na własną rękę steroników przez Google, korzystałem z poradników jak znaleźć sterowniki na podstawie identyfikacji urządzenia z Menedżera Urządzeń, próbowałem też przez DriverIdentifiera ale wszystko bezskutecznie. Byłbym bardzo wdzięczny za sterowniki do urządzenia z tytułu tematu, gdyż płytę z pudełkiem przesiałem na dobre przy przeprowadzce. Poniżej podaję kody z identyfikacji sprzętu z Menedżera Urządzeń.

USB\VID_1D19&PID_6109&REV_4001&MI_01
    USB\VID_1D19&PID_6109&MI_01
  • REKLAMA
  • #2 17761137
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1728
    Pod jaki system kolega szuka sterowników?
  • #3 17761145
    plspawel
    Poziom 2  
    Windows 10, szanowny kolego.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 17761438
    nomudrek
    Poziom 36  
    Ocena: 469
    Sterowniki od video grabbera SilverCrest powinny pasować, występuje w nich podany identyfikator urządzenia USB\VID_1D19&PID_6109&MI_01.
    Załączniki:
    • 274142_Driver_SVG20A3.zip (5.2 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 17761473
    plspawel
    Poziom 2  
    Działają sterowniki od @tronic1, wielkie dzięki! @nomudrek również chapeau bas za poświęcenie!

Dodano po 12 [minuty]:

Zresztą, skoro już temat dotyczy po części samego Grabbera to żeby nie odkopywać żadnego innego starego zadam pytanie tutaj - 8 sekundowe zgranie z VHSa o rozdzielczości 720x480 zajęło 147MB. Czy ktoś ma pomysł jak to zredukować? Bo na zgranie całej kasety nie starczy chyba dysku :D Aha, korzystam z Virtual Duba.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 17761596
    nomudrek
    Poziom 36  
    Potrzebne jest po prostu dobranie odpowiednich kodeków umożliwiających zapis w docelowej jakości albo posiadanie posiadanie programu do przechwytywania i edycji wideo jak Pinnacle video studio, Corel Video, Cyberlink power director. Można też po zgraniu użyć innego programu jak FormatFactory, którym zakodujemy nasz film, sam program posiada olbrzymie możliwości konfiguracyjne.
  • #8 17762212
    plspawel
    Poziom 2  
    @nomudrek,
    1. Ostatnia propozycja czyli użycie np. FormatFactory odpada gdyż lepiej zapobiec otyłości niż się rozpaść a potem próbować schudnąć :P W trakcie zgrywania waga pliku bardzo szybko rośnie i cała kaseta chyba na prawdę nie zmieści mi się na dysku. Potrzebuję aby zapisywany na bieżąco plik miał normalną wagę.

2. Inny program z wymienionych przez Ciebie zamiast Virtual Duba wypróbuję jutro kiedy ponownie siądę do VHSu. Na razie chciałbym się tylko dowiedzieć więcej na temat "dobrania odpowiednich kodeków umożliwiających zapis w docelowej jakości", bo ja zupełny laik jestem i mało z tego rozumiem :P Mogę prosić o jakieś łopatologiczne wyjaśnienie albo link gdzie coś o tym przeczytam i wpadnę jak to zrobić?

Merci!
  • Pomocny post
    #9 17762436
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4858
    Nie uzyskasz zadowalających efektów tym urządzeniem. Format kodowania: MPEG-1, MPEG-2 - czyli technologia z przed ćwierć wieku.
    Aby kompresować plik do jakichś przyzwoitych wielkości, potrzebny jest grabber ze sprzętową kompresją danych, a nie urządzenie przechwytujące obraz.
    Pogódź się z tym, zgraj pliki i po ich zgraniu skompresuj do przyzwoitych rozmiarów dobrym kodekiem lub wymień urządzenie na coś lepszego.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #10 17762782
    nomudrek
    Poziom 36  
    Waga zgrywanych plików jest duża bo po prostu z braku nawet wybrania jakiegokolwiek kodeka więc film jest zapisywany bez kompresji. W załączniku jest tutorial do virtual dub.
    https://m.youtube.com/watch?v=Ko029AxtO9M
    Załączniki:
    • virtualdub_tutorial.pdf (1.62 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał sterowników do urządzenia Cabletech Video Grabber URZ0192, jednak napotkał trudności w ich znalezieniu, ponieważ wcześniejsze linki były nieaktualne. Po podaniu identyfikatorów sprzętu, użytkownik otrzymał kilka sugestii, w tym użycie sterowników od video grabbera SilverCrest, które pasują do podanego identyfikatora. Użytkownik potwierdził, że sterowniki od @tronic1 działają. W dalszej części dyskusji poruszono problem dużych rozmiarów plików wideo zgrywanych z VHS, gdzie zasugerowano użycie odpowiednich kodeków oraz programów do edycji wideo, takich jak Pinnacle Video Studio, Corel Video, czy Cyberlink PowerDirector. Użytkownik wyraził potrzebę uzyskania prostych wskazówek dotyczących doboru kodeków oraz kompresji plików.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA