Posiadam Chevrolet Cruze 1.6 124KM. Po założeniu istalacji LPG STAG 4 generacji, wyskakuję check engine błąd p420. Gazownik powiedział mi że powodem tego jest mniejszy katalizator niż ten montowany w Astrach(które niczym się nie różnią od Cruzów oprócz katalizatorem) i przez to na drugiej sądzie katalizatora wyskakuję błąd. Gazownik powiedział że można to podobno usunąć emulatorem katalizatora ale on tego nigdy nie montował i się tego nie podejmie. Oczywiście mogę podpinać kompa pod samochód i sobie usuwać ten błąd ale każdy podjazd pod górkę czy lekkie przyduszenie auta podczas jazdy powoduje check engine.
Chciałbym zapytać czy ktoś miał podobny problem i jak sobie z nim poradził albo orientuje się czy emulator katalizatora pomoże? Jeśli tak, to jaki emulator najlepiej wybrać i jakie są różnice między cyfrowym a mechanicznym. Ew jakieś porady jak montować taki emulator.
Dzwoniłem po kilkunastu mechanikach, elektrykach w Katowicach i nie bardzo ktoś ma ochotę podjąć temat albo nie słyszał o takim rozwiązaniu. Przeszukałem również różne fora w internecie ale również nie uzyskałem odpowiedzi na moje pytania.
Dziękuję za każdą pomoc.
Chciałbym zapytać czy ktoś miał podobny problem i jak sobie z nim poradził albo orientuje się czy emulator katalizatora pomoże? Jeśli tak, to jaki emulator najlepiej wybrać i jakie są różnice między cyfrowym a mechanicznym. Ew jakieś porady jak montować taki emulator.
Dzwoniłem po kilkunastu mechanikach, elektrykach w Katowicach i nie bardzo ktoś ma ochotę podjąć temat albo nie słyszał o takim rozwiązaniu. Przeszukałem również różne fora w internecie ale również nie uzyskałem odpowiedzi na moje pytania.
Dziękuję za każdą pomoc.