logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ryobi - Co zakupić na początek kariery z firmą Ryobi

ReznoV 13 Lut 2019 21:07 8250 6
REKLAMA
  • #1 17776106
    ReznoV
    Poziom 2  
    Witajcie

Borykam się z następującym problemem a mianowicie: aktualnie pracuje w budowlance i chciałbym w celu prywatnym kompletować sprzęt, czytałem już mnóstwo opinii o nie potrzebuje porównań typu po co Ryobi, kup Makite albo niebieskiego Boscha, nie potrzebuje do zaawansowanych robót ale tez nie chce kupić by po 2 latach już straciło swoje właściwości a z tego co wiem od użytkowników jeśli nie przeciążasz sprzętów Ryobi to naprawdę długo posłużą a więc wracając do tematu zaczynam karierę z Tą firmą a więc pytanie:
    Od czego zacząć, jaki zestaw na start czyli podstawowy: baterie, ładowarka i np. wkrętarka, potrzebuje mieć najlepiej opinie osób co je używają na co dzień bądź sporadycznie ale na jakie akumulatory patrzeć, co warto kupić ewentualnie dokupić, przymierzam się do wiertarko wkrętarki, Bosch a, wyrzynarki, piły szablastej, multi, piła stołowa, możliwe że coś jeszcze wpadnie, chciałbym sobie kompletować narzędzia body, ale chcę zacząć od jakiegoś zestawu startowego który jest naprawdę wart swoich pieniędzy według Was.
    Co polecacie i jakie są wasze opinie, dziękuję za wszystko opinie i komentarze oraz poświęcony czas ;)
  • REKLAMA
  • #2 17776272
    ewoo
    Poziom 30  
    Ocena: 409
    Ty się pytasz ludzi co masz kupić? Dziwne. Kup te narzędzia którymi będziesz wykonywał dane prace. I tyle. No chyba że chcesz kupić "żeby mieć" to kupuj co wpadnie ci w ręce, a markę sam już wybrałeś.
  • REKLAMA
  • #3 17776313
    ReznoV
    Poziom 2  
    Markę wybrałem, narzędzia jakie chce wybrałem ale pytam teraz o akumulatory, na co głównie patrzyć, widzę że są różne rodzaje ładowarek i czy wszystkie wkrętarki są takie same czy lepiej zapłacić więcej i mieć lepszą czy też nie, dlatego pytam w co najpierw się zaopatrzyć i co najbardziej jest kluczowe a co później, bo gdy będę kupować później same pojedyncze narzędzia bez baterii i ładowarki to będzie taniej i sensownie jest iść w Ryobi one+ ale dlatego pytam co najważniejsze zakupić i jakimi ładowarkami oraz bateriami się kierować
  • #4 17776395
    ewoo
    Poziom 30  
    Ocena: 409
    Daj przykład, link, odnośnik do produktu do porównania to pewnie otrzymasz pomoc który produkt jest lepszy. Ryobi nie jest taką marką by grono użytkowników poleciło Ci dany model. Niewielu raczej jest takich którzy by użytkowali kilka modeli np. wkrętarki i mogli powiedzieć "ten model jest lepszy od innego". Jeśli chodzi o akumulatory to jeśli podlinkujesz te które Cię interesują to na pewno znajdą się koledzy którzy ze strony elektrycznej znają się i podpowiedzą co jest lepsze.
    Sam używam piły szablastej Ryobi, kupiona ok 5-6 lat temu. Ryobi - Co zakupić na początek kariery z firmą Ryobi
    dokładnie taka. Mogę powiedzieć tyle, za te pieniądze, tyle co zrobiła i jeszcze działa to warto było.
  • REKLAMA
  • #5 17806489
    ReznoV
    Poziom 2  
    Przepraszam za brak aktywności ale to przez moją pracę w delegacji...

Padł wybór napewno na Ryobi, jeśli chodzi o to jakie akumulator i baterie już wiem wszystko ;)

Teraz tylko potrzebuje wiedzieć jaką wiertarko wkrętarkę z firmy Ryobi warto, szczotkowa czy bezsczotkowa? Za 200 zł czy za 500?
    Prosiłbym posiadaczy jakich kolwiek własnych sprzętów o opinie i czy warto ;)
    Planuje wybrać pomiędzy:
    1. Ryobi Wiertarko-wkrętarka udar 18V R18PDBL-0 ONE+
    2. RYOBI R18DDBL-225B
    3.RYOBI Wiertarko-wkrętarka z udarem R18PD3 2
  • #6 18013285
    jacekRCA
    Poziom 25  
    Ocena: 35
    Na twoim miejscu bym brał jakiś model z silnikiem bezszczotkowym, dłużej Ci posłuży, na pewno dobrze jest mieć przynajmniej 2 akumulatorki. Kojarzę że gdzieś kiedyś był program testowania sprzętu ich marki, tylko tego teraz nie mogę znaleźć.I na pewno można też przedłużyć gwarancję do 3 lat jak zarejestrujesz się na stronie.
  • REKLAMA
  • #7 18229207
    zapioro
    Poziom 2  
    Zdecydowanie bezszczotkowa 18v, akumulatorowa. To jedyna słuszna decyzja. Czy z udarem czy nie, musisz z=sam zdecydować, w zależności od tego do czego będziesz jej używał. Ja mam własnie ryobi z udarem bezszczotkową i jest rewelacyjna, ma bardzo dobrą moc, akumulator długo działa, solidnie zbudowane, wygodne w użytkowaniu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik, rozpoczynający przygodę z narzędziami Ryobi, poszukuje porad dotyczących zakupu sprzętu do użytku prywatnego. Zastanawia się nad podstawowym zestawem, który powinien obejmować akumulatory, ładowarkę oraz wkrętarkę. W dyskusji podkreślono znaczenie wyboru narzędzi odpowiednich do planowanych prac oraz zwrócono uwagę na różnice między modelami wkrętarek, w tym na silniki szczotkowe i bezszczotkowe. Użytkownicy rekomendują wybór modeli bezszczotkowych ze względu na ich dłuższą żywotność oraz zalecają posiadanie co najmniej dwóch akumulatorów. Wskazano również na możliwość przedłużenia gwarancji po rejestracji sprzętu. Użytkownik rozważa konkretne modele wkrętarek Ryobi, w tym R18PDBL-0 ONE+, R18DDBL-225B oraz R18PD3 2.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA