logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jakie to urządzenie sieciowe z kartami zbliżeniowymi? Szukam informacji.

jarusz85 14 Lut 2019 11:06 528 6
REKLAMA
  • #1 17777076
    jarusz85
    Poziom 18  
    Ocena: 111
    Witam
    Dostałem takie urządzenie sieciowe ale w necie nie mogę znaleźć żadnych informacji.
    Do tego urządzenia są cztery nowe karty zbliżeniowe, pod mocnym światłem widać wewnątrz cewkę i jakiś chyba chip.
    Może jest uszkodzone, po podłączeniu zapala się zielony led na przodzie, nie jest wykrywane przez sieć WiFi.
    Nie podłączałem przewodem lan do komputera żeby czasem nie uszkodzić kompa.

Po prostu czysta ciekawość.

Jakie to urządzenie sieciowe z kartami zbliżeniowymi? Szukam informacji. Jakie to urządzenie sieciowe z kartami zbliżeniowymi? Szukam informacji. Jakie to urządzenie sieciowe z kartami zbliżeniowymi? Szukam informacji. Jakie to urządzenie sieciowe z kartami zbliżeniowymi? Szukam informacji. Jakie to urządzenie sieciowe z kartami zbliżeniowymi? Szukam informacji. Jakie to urządzenie sieciowe z kartami zbliżeniowymi? Szukam informacji. Jakie to urządzenie sieciowe z kartami zbliżeniowymi? Szukam informacji.
  • REKLAMA
  • #2 17777154
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2233
    Wygląda na TV BOX, ale z czytnikiem RFID ;-)
  • REKLAMA
  • #3 17777163
    barteksmrek
    Poziom 28  
    Ocena: 222
    Prawdopodobnie jakaś centralka kontroli dostępu/zgłoszenia jeśli są karty. Antenka może służyć do komunikacji z czytnikami kart.
  • REKLAMA
  • #5 17777188
    barteksmrek
    Poziom 28  
    Ocena: 222
    Może tak. Po co karty w takim razie? Tak czy siak antenka jest wifi i powinno być widziane przez router.
  • REKLAMA
  • #7 17777561
    jarusz85
    Poziom 18  
    Ocena: 111
    DriverMSG napisał:
    Wygląda na jakiś Android TV BOX.
    Podłącz do TV, może pojawi się jakieś MENU.

Sprawa się chyba wyjaśniła, pojawia się taki ekran:

Jakie to urządzenie sieciowe z kartami zbliżeniowymi? Szukam informacji.

i prawdopodobnie po opłaceniu karty/vouchera łączy z tą stroną Link

Jakie to urządzenie sieciowe z kartami zbliżeniowymi? Szukam informacji.

Jest to chyba "domowy" sprzęt do hazardu online.

Do utylizacji :!: , temat zamykam :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik otrzymał urządzenie sieciowe z czterema kartami zbliżeniowymi, które nie jest wykrywane przez sieć WiFi. Po podłączeniu zapala się zielony LED, co sugeruje, że urządzenie może być sprawne. Uczestnicy dyskusji sugerują, że może to być Android TV BOX z czytnikiem RFID lub centralka kontroli dostępu. Ostatecznie autor odkrył, że urządzenie jest prawdopodobnie "domowym" sprzętem do hazardu online, co skłoniło go do decyzji o jego utylizacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA