logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

podłączenie sygnalizatora do centrali bezprzewodowej security system alarm GSM

limak5555 16 Lut 2019 21:08 1554 9
REKLAMA
  • #1 17783050
    limak5555
    Poziom 10  
    Kupiłem centralę alarmu razem z czujnikami bezprzewodowymi oraz syrenką wewnetrzna.Chciałem dorzucic do tego syrenę zewnetrzną ale nie mam pojęcia jak to połączyć. No i zwracam sie z prośbą żeby ktoś mi rozpisał co z czym połączyć,Na zdjęciach jest centrala i sygnalizaor. Dodam ze jak podlacze w sygnalizatorze kabel pod 12V+ i GND a do centrali pod 12V i GND zewnetrzne zasilanie sygnalizatora dziala,gdy oderwe sygnalizator od podloza wlacza sie syrena i normalnie chodzi,gdy uzbroje alarm i sie wlaczy po wykryciu ruchu sygnalizator nie wlacza sie,tego dokladnie wlasnie niewiem jak podlaczyc,chodzi oto wyzwolenie sygnalu z centrali jesli dobrze pisze.Podlaczalem rowniez drugi kabel do sygnalizatora do TR+ i drugi koniec do centrali pod SP+ i dalej po uzbrojeniu centrali i wykryciu ruchu sygnalizator nie dziala.Dodam jeszcze ze sygnalizator tam gdzie kupilem na stronie sklepu podany jest taki schemat podlaczenia SCHEMAT PODŁĄCZENIA

12+/GND - zewnętrzne zasilanie

TR+/GND - sygnał alarmowy z centralki podłączenie sygnalizatora do centrali bezprzewodowej security system alarm GSM podłączenie sygnalizatora do centrali bezprzewodowej security system alarm GSM podłączenie sygnalizatora do centrali bezprzewodowej security system alarm GSM podłączenie sygnalizatora do centrali bezprzewodowej security system alarm GSM
  • REKLAMA
  • #2 17783239
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1273
    W temacie z którego usunąłem kolegi wypowiedź znalazła się taka podpowiedź:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3202776.html#15667985
    Podpowiem jeszcze że gdy nie ogarniamy do końca żadnego z urządzeń jakie mamy ze sobą połączyć, to warto przetestować każde z osobna.
    Proponuję poszukać jakiegoś zasilacza 12V (pewnie 0,5A wystarczy) albo małego akumulatora i przy pomocy niego wykonać testy. Może samo podanie zasilania na sygnalizator nie wystarcza? A może ono musi być podane na stałe, a wyzwolenie następuje po czymś jeszcze?
  • REKLAMA
  • #3 17783268
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 17785234
    limak5555
    Poziom 10  
    Dziekuje za podpowiedz,ale nie mam o tym zielonego pojecia jak to podlaczyc,myslalem poprostu ze bedzie schemat jak podlaczyc kable i jakie kable ,co do czego,bede chyba musial sie z tym gdzies wybrac,tam gdzie zakladaja systemy alarmowe,myslicie ze tam mi to zrobia tak jak powinno byc,bo niewiem czy odsylac sygnalizator spowrotem do sklepu.

Dodano po 18 [minuty]:

Moze i wynalazek co do podlaczenia ale juz piaty rok go uzytkuje i niemam z nim problemu, uzytkuje go na dzialce letniskowej i spelnia funkcje, spokojnie spie

Dodano po 1 [minuty]:

za niecale 400zl
  • #5 17785318
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 17785326
    limak5555
    Poziom 10  
    Czekam jeszcze na jakies podpowiedzi,jak sie z tym udam to napisze co i jak zrobili,ale jeszcze nie wiem kiedy sie udam,lub zrobie sam pozdrawiam.

Dodano po 3 [minuty]:

sharp,jakiego jednego kabelka

Dodano po 31 [minuty]:

mam 2 kable 2 zylowe jeszcze jakiegos potrzebuje.Dodaje plik pdf z opisem sygnalizatora pl i kartke jaka znalazlem od centrali foto podłączenie sygnalizatora do centrali bezprzewodowej security system alarm GSM podłączenie sygnalizatora do centrali bezprzewodowej security system alarm GSM
    Załączniki:
    • inst_sv101pl_pl.pdf (114.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 17785837
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 17786284
    bhtom
    Poziom 39  
    Ocena: 600
    Witam,

Z góry przepraszam za offtop, ale nie mogłem się powstrzymać...

limak5555 napisał:
    Moze i wynalazek co do podlaczenia ale juz piaty rok go uzytkuje i niemam z nim problemu, uzytkuje go na dzialce letniskowej i spelnia funkcje, spokojnie spie

To, że Ty spokojnie śpisz, wcale nie znaczy, że ten wynalazek zadziała w momencie kiedy będzie taka potrzeba... Wtedy przebudzisz się dość szybko, ale będzie już za późno.

Pozdrawiam.
  • #10 17807547
    limak5555
    Poziom 10  
    kolego sharp podlaczylem jeden kabel od sygnalizatora do centrali 12+ do 12v,drugi kabel GND do GND i mam zewnetrzne zasilanie,nastepnie trzeci kabel probowalem od wyzwalania z sygnalizatora od TR+ lub od TR- do centrali niewiem gdzie go podpiac,wejscie 12v i wejscie GND w centrali mam zajete podlaczeniem zewnetrznego zasilania sygnalizatora,wiec moje pyytanie gdzie podlaczyc w centrali kabel od TR+ lub od TR-,jak przylozylem do 12v w centrali drugi koniec kabla lub do GND sygnalizator zaczyna trabic i niema dalej wyzwolenia,robia sie delikatne zaklocenia jak alarm zaczyna sie wlaczac,jak by zaczol trabic ale nie trabi

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pomocy w podłączeniu sygnalizatora zewnętrznego do centrali alarmowej bezprzewodowej. Opisuje, że po podłączeniu zasilania 12V i GND sygnalizator działa, ale nie wyzwala alarmu po aktywacji czujników ruchu. Użytkownicy sugerują przetestowanie każdego urządzenia osobno oraz sprawdzenie poziomów napięć wymaganych do wyzwolenia sygnalizacji. Wskazują również na potrzebę dodatkowego kabla do prawidłowego podłączenia sygnalizatora do centrali. Pojawiają się wątpliwości co do działania systemu w sytuacjach alarmowych oraz możliwości zakłóceń przy użyciu dwóch identycznych urządzeń.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA