logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego kamera IP nie jest widoczna z poziomu urządzeń podłączonych do Funboxa?

kasperziom 17 Lut 2019 09:17 1077 2
REKLAMA
  • #1 17783663
    kasperziom
    Poziom 9  
    Hejcia
    założyłem wczoraj wzmacniacz wifi do domowej sieci. Głównym routerem jest orange'owski Funbox, a wzmacniaczem coś z firmy Tenda. Do Tendy podłączyłem kamerę IP - chciałem mieć podgląd na komputerze podłączonym RJ45 do Funboxa.

Na Tendzie ustawiłem to samo SSID i hasło co wzmacniana sieć z Funboxa.

Czyli wygląda to tak:
    Kamera ---wifi---> Tenda ---wifi---> Funbox ---kabel---> PC

Jednak kamera nie jest widoczna z poziomu urządzeń podłączonych do Funboxa. Widać ją tylko z urządzeń podłączonych do Tendy.

Czy da się to jakoś załatwić? Celem jest dostępność kamery w każdym miejscu w sieci

Edit: widać kamerę także z PC. Chciałbym aby widoczna była też z telefonów i laptopów podłączonych do Funboxa.
  • REKLAMA
  • #3 17784302
    kasperziom
    Poziom 9  
    DriverMSG napisał:
    Jaka jest jest adresacja IP między urządzeniami?

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem pytanie - kamera ma ustawione IP w tej samej podsieci i z tą samą maską co reszta urządzeń w sieci, to jest 192.168.1.0/24.

Jednak z tego co widzę to coś ruszyło i kamera jest dostępna już z innych urządzeń - nie wiem jak to się stało ;)
REKLAMA