Hej, czy czyszczenie soczewek z tworzyw sztucznych w myjce ultradźwiękowej jest dla nich bezpieczne, nie uszkodzi się warstwa anty-refleksyjna lub inna np UV nałożona na soczewkę?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamporlock napisał:zasilacz w PC mam chiefteca
porlock napisał:soczewek z tworzyw sztucznych
Robert B napisał:porlock napisał:soczewek z tworzyw sztucznych
A jakie tworzywo, bo soczewki wykonywane są z różnych?
Robert B napisał:
Najbezpieczniej w wodzie z detergentem.
Robert B napisał:porlock napisał:I co w związku z pytaniem?zasilacz w PC mam chiefteca
porlock napisał:Najbezpieczniej w wodzie z detergentem.
Masz coś konkretnego na myśli ?
Robert B napisał:czyli raczej ten drugi płyn.
porlock napisał:konkretnie nawiązane do tej o dziale PC
Robert B napisał:porlock napisał:konkretnie nawiązane do tej o dziale PC
Gdybyś przeczytał wszystkie posty stękających użytkowników, że taki z czarnej listy "zasilacz" upiekł dysk/płytę, to popatrzyłbyś na to inaczej.
Krzysztof Kamienski napisał:Kto myje soczewki z tworzyw sztucznych w myjce ultradzwiekowej ???? Na szklanych potrafi zmatowić powlokę antyrefleksyjną, a co dopiero na plastikowych. Od czego te soczewki ?
porlock napisał:jak głoszą hasła reklamowe sprzedawców tych urządzeń.
Robert B napisał:Na pewno trzeba przeczytać zalecenia konserwacji.
Krzysztof Kamienski napisał:@porlock Jakiejkolwiek odpowiedzialnej soczewki (aparat fotograficzny, lepsza kamera CCTV etc.) za Gulsonabym tam nie wsadził !
Robert B napisał:porlock napisał:jak głoszą hasła reklamowe sprzedawców tych urządzeń.
Sprzedawca może "głosić" wszystko dla "Dzieci Reklamy", aby sprzedać.
Dla mnie wiążące jest to, co głosi producent soczewekRobert B napisał:Na pewno trzeba przeczytać zalecenia konserwacji.
zadam64 napisał:Sprzedawca czy producent nie glosi tylko zalacza instrukcje obslugi z zaleceniami konserwacji
Robert B napisał:Na pewno trzeba przeczytać zalecenia konserwacji.