Witam,
Jak w temacie.
Kupię tanio używaną centralę telefoniczną slican CCA 2720.
Jak w temacie.
Kupię tanio używaną centralę telefoniczną slican CCA 2720.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamlukanow92 napisał:Centala generalnie może pracować z łączami miejskimi analogowymi pod warunkiem posiadania odpowiednich kart.Jeszcze pytanie. Czy ta centrala może działać z pominięciem ISDN?
Tylko na analogowych liniach?
lukanow92 napisał:Zależy mi na obsłudze telefonów panasonic.
lukanow92 napisał:Mam centralkę panasonica kx tea308 ale ma tak okrojone funkcje że wielu funkcji mi w niej brakuje.
Centralki szukam raczej do celów hobbystycznych.
Po prostu zainteresował mnie ten temat.
lukanow92 napisał:Centralki szukam raczej do celów hobbystycznych.
lukanow92 napisał:Jeżeli faktycznie potrzebujesz centrali do celów hobbystycznych, to raczej odradzam zakup CCA-2720. Centrala co prawda bardzo dobra jak na swoje lata (do dziś pracują) ale jest dość sporych rozmiarów, że nie wspomnę o zużyciu prądu. Radził bym Ci zakup małej centralki która oprócz abonentów analogowych (kilku) będzie miała na pokładzie VoIP, np. IPS-08. Mała, zgrabna a o dużych możliwościach.Centralki szukam raczej do celów hobbystycznych.
Po prostu zainteresował mnie ten temat.
Zutket napisał:IPS-08
LChucki napisał:Chętnie poznam powód ,,narzekania" na tą centralę.Zutket napisał:IPS-08
Tej centrali zdecydowanie nie polecam. Tak jak polecam wyroby Slicana, tak ten produkt odradzam. Owszem, jest tani, ale możliwości mocno ograniczone.
Zutket napisał:LChucki napisał:Chętnie poznam powód ,,narzekania" na tą centralę.Zutket napisał:IPS-08
Tej centrali zdecydowanie nie polecam. Tak jak polecam wyroby Slicana, tak ten produkt odradzam. Owszem, jest tani, ale możliwości mocno ograniczone.
LChucki napisał:Oj, coś Ci się kolego pomyliło. Oprogramowanie IPS jest dokładnie takie samo jak centrali MAC. Zarządzanie centralą przez sieć wewnętrzną LAN, jak i zdalne przez Internet. Proponuję najpierw zapoznać się z centralą. Pewnie mylisz ją z ITS, a to dwie różne centrale.Konfiguracji tylko on-line, to też dyskwalifikuje.
Kierowanie ruchu wychodzącego i przychodzącego bardzo ograniczone w stosunku do pozostałych konstrukcji Slicana.
Zutket napisał:Pewnie mylisz ją z ITS, a to dwie różne centrale.
lukanow92 napisał:A czy Byłbyś w stanie podpowiedzieć jakiego konkretnie modelu szukać?
LChucki napisał:Dlatego IPS nie ma ISDN, bo ma IPU. A tak na poważnie, to ISDN zaczyna się kończyć. Lepiej opłaca się przenieść do operatora VoIP, szczególnie odkąd na VoIP można tworzyć wiązkę DDI. Wychodzi znacznie taniej.Zutket napisał:Pewnie mylisz ją z ITS, a to dwie różne centrale.
Co do IPS, teraz wolę IPU, zawsze można coś tam sprzętowo rozbudować zwłaszcza o ISDN. IPS nie ma w opcji ISDN choć były takie plany.
Zutket napisał:Wychodzi znacznie taniej.
lukanow92 napisał:Widać że jakieś karty rozszerzeń posiada