logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Moc silnika Briggs 289707-017901 i doboru pierścieni - opinie

Tomasz Gór 03 Mar 2019 11:01 1605 2
  • #1 17817572
    Tomasz Gór
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam czy mógłby mi ktoś pomóc w ustaleniu mocy tego silnika
    Briggs 289707-017901 ktoś zerwał naklejkę na internecie nie mogę znaleźć .
    Mam jeszcze pytanie do osób które zajmują się naprawą silników Briggs.
    Jakie pierścienie stosujecie gdy wymieniacie w silnikach, ponieważ w ogłoszeniach internetowych spotkałem się z pierścieniami za czterdzieści kilka złotych kolor taki czarny , następnie chromowane za ok 100 zł oraz oryginały Briggs za ok 300 zł, macie jakieś doświadczenia ile silniki działają i nie pobierają oleju po wymianie takich pierścieni? Bedę bardzo wdzięczny za pomoc, z góry dziękuję.
  • Pomocny post
    #2 17817622
    slawek str
    Poziom 17  
    Ocena: 87
    Musisz rozmontować silnik i pomierzyć pierścienie. Występują w różnej grubości. Ja osobiście kupuję dobrej klasy zamienniki bo oryginały sam wiesz jaka cena. Niekiedy wymiana nie pomoże jak cylinder ma owal. Sam miałem taki przypadek i przez nieuwagę i pośpiech nie sprawdziłem cylindra i miałem zonk. Pozostaje tak zostawić jak już złożony. Z czasem trochę się dotrze i branie ustaje ale nie do końca. Ja sprawdzam wkładając nowy pierścień w cylinder i sprawdzam pod światło czy nie ma prześwitu między cylindrem a pierścieniem, szczególnie na dole cylindra. Nie posiadam przyrządów pomiarowych, średnicówki i tak sobie radzę.
  • #3 17850017
    Tomasz Gór
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Dziękuję wszystkim za pomoc, temat zamykam.
REKLAMA