logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iphone SE nieaktywny po aktualizacji do iOS 12.1.3 - błąd 14 w iTunes

Dikejakq 12 Mar 2019 18:07 2157 7
REKLAMA
  • #1 17837174
    Dikejakq
    Poziom 4  
    Witam, wszystkich serdecznie.
    Mam problem z IPhone SE
    Wszystko działało w nim jak należy. IOS zaktualizowany do 9.2. Dzwoniłem, odbierałem połączenia i sms.
    Takiego odsprzedałem nowemu właścicielowi.
    Iphone wrócił do mnie dzień później, ponieważ nie można go aktywować. IOS zaktualizowany był do 12.1.3.
    Obecnie nie szuka sieci. Nie można go też aktywować.
    Jedyne co mogę zrobić to zaktualizować go przez ITunes do IOS 12.1.4 chociaż nie wiem czy to da jakiś pozytywny rezultat.
    Podczas aktualizacji wyświetla się błąd 14. Błąd związay z komunikacją. Sprawdziłem inny kabel USB oraz inny komputer i gniazda.
    Przesyłam kilka zdjęć próby aktywowania iphone
    Iphone SE nieaktywny po aktualizacji do iOS 12.1.3 - błąd 14 w iTunes Iphone SE nieaktywny po aktualizacji do iOS 12.1.3 - błąd 14 w iTunes Iphone SE nieaktywny po aktualizacji do iOS 12.1.3 - błąd 14 w iTunes

Czy ktoś miał podobny problem i jest w stanie pomóc ?
    Z góry dziękuję i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17837241
    Dikejakq
    Poziom 4  
    Też mi się tak wydaję. Nie wiem dlaczego teraz nie wykrywa karty SIM. Próbowałem dokonać aktywacji z drugiego IPhone przyłożonego blisko SE z aktywną kartą, lecz również bez skutku.
  • REKLAMA
  • #4 17837271
    sanfran
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2999
    Zastanawia mnie, skąd się na nim wziął 12.1.3, skoro od kilku tygodni jest .4.
    Obawiam się, czy nowy właściciel nie próbował wgrać jakiejś „lewizny” (jailbreak).
    Z tego co wiem, to jest możliwość odwrócenia tegomprocesu, ale nie znam szczegółów.
  • #5 17837273
    Dikejakq
    Poziom 4  
    Czyli jest jakiś sposób, aby cofnąć IOS do 9.2 ?
  • #6 17837304
    sanfran
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2999
    Nie sądzę. Poza tym SE bardzo dobrze działa na najnowszym sofcie. Mam takiego od ponad dwóch lat i nie zauważyłem spadku wydajności, tak jak np w czwórce lata temu
  • REKLAMA
  • #7 17838282
    Dikejakq
    Poziom 4  
    Myślę, że brak sieci jest problemem aktywacji.
    Telefon tydzień wcześniej normalnie funkcjonował.
    Próbowałem z kartą innej sieci i problem ten sam. Próbowałem też delikatnie nasączyć kartę alkoholem izopropylowym. Wkładać i wyciągać szufladę wraz z kartą SIM. Proszę o sugestie. Co jeszcze powinienem sprawdzić ?
  • #8 17838337
    RafalB

Poziom 28  
    Ocena: 222
    Brak sieci GSM - brak numeru imei, brak jego widoczości imei w systemie. To sprawia, że nie da się aktywować urządzenia. Zazwyczaj to problem na poziomie płyty głównej ale nie zaszkodzi jak podmienisz akumulator i panel LCD wraz z kamerą/sensorami.
    Konto firmowe:
    iFixThis
    Łowmiańskiego 18, Poznań, 60-685 | Tel.: 516XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.instagram.com/ifixthis.pl/

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z iPhone SE, który stał się nieaktywny po aktualizacji do iOS 12.1.3, z błędem 14 w iTunes. Telefon nie wykrywa sieci i nie można go aktywować. Użytkownik próbował aktualizacji do iOS 12.1.4, zmiany kabla USB oraz komputera, ale problem nadal występuje. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że brak aktywnej karty SIM może być przyczyną problemu, a także zastanawiają się nad możliwością jailbreaku. Wskazują, że brak widoczności numeru IMEI może sugerować problem z płytą główną. Użytkownik rozważa również czyszczenie karty SIM oraz wymianę akumulatora i panelu LCD.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA