logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

XBOX 360 RGH Corona V1 - Błąd Failed to write przy wgrywaniu ECC

johncena999 18 Mar 2019 19:19 2133 6
REKLAMA
  • #1 17851440
    johncena999
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Witam. Postanowiłem zrobić swoje pierwsze rgh. Przylutowałem programator(MTX USB SPI 360 MATRIX NAND PROGRAMMER) do płyty głównej Xboxa 360(Corona V1). Po uruchomieniu J Runner odczytałem pamięć nand. Dokładniej 3 zrzuty. Wszystkie identyczne. Po wygenerowaniu ECC usiłowałem je wgrać. I tutaj jest problem, gdyż przy każdym bloku dostaję komunikat "Failed to write" a po wszystkim dźwięk ukończenia procesu i done. Znalazłem na forum, że przy tym programatorze można natrafić na takie błędy i należy je zignorować. Czy tak mam zrobić i przejść do następnego kroku? Załączam log z programu w załączniku. Czekam na porady, wypowiedzi i dziękuję z góry za odpowiedz. Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Nowy Dokument tekstowy.txt (2.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17851729
    xbox-serwis.eu

Poziom 25  
    Ocena: 210
    Cześć, ściągnij sobie nandpro3.0. Rozpakuj i wrzuć bezpośrednio na dysk C.
    Do tego samego folderu wrzuć plik ECC wygenerowany w JR.

Nandpro30 do pobrania poniżej:
    https://digiex.net/attachments/nandpro30-rar.7499/

Uruchom CMD, wpisz cd c:\Nandpro30, następnie

nandpro usb: +w16 image_00000000.ecc

Powinien się ładnie wgrać.

Oczywiście image_00000000.ecc to plik wygenerowany w JR, nazwa chyba taka sama jak dobrze pamiętam.

Jak masz dobrze wszystko polutowane i oczywiście zaprogramowany chip, powinien się po czasie odpalić Xell.

Jak się odpali wrzytaj w JR oryg nand i przepisz cpukey. Tworzysz nand pod rgh i wrzucasz go do nanda konsoli za pomocą komendy:

nandpro usb: +w16 updflash.bin

updflash.bin - plik z nandem pod RGH, który oczywiście kopiujesz wcześniej z folderu output do c:\Nandpro30 :)
    Konto firmowe:
    XBOX-SERWIS.EU
    Karmelicka 15, Kraków, 31-131 | Strona WWW: http://www.xbox-serwis.eu
  • REKLAMA
  • #3 17851771
    johncena999
    Poziom 5  
    A chciałbym zadać jeszcze takie może banalne pytanie. O co dokładniej chodzi z programowaniem chipa? To znaczy znalazłem tutorial na yt i tam po wgraniu ecc i wlutowaniu glichera autor włączył konsolę i wtedy załadował mu się xell. Te chipy chyba są już wstępnie zaprogramowane, prawda? Proszę o odpowiedź. To kwestia której jeszcze nie do końca rozumiem. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 17852037
    xbox-serwis.eu

Poziom 25  
    Ocena: 210
    To fakt, nie trzeba go programować :)

Spróbuj dograć ecc komendą z CMD i powinno być OK.
    Konto firmowe:
    XBOX-SERWIS.EU
    Karmelicka 15, Kraków, 31-131 | Strona WWW: http://www.xbox-serwis.eu
  • REKLAMA
  • #7 17852141
    johncena999
    Poziom 5  
    Dziekuje za te wiadomości. Dużo mi wyjaśniły. W tym tygodniu będę mieć czas dokończyć wszystko. Oczywiście dam znać co i jak wyszło. Pozdrawiam

Dodano po 8 [godziny] 58 [minuty]:

Glitcher X360 RUN 1.1

Dodano po 9 [godziny] 19 [minuty]:

Dziś zabrałem się za robotę zgodnie z programami. Niestety znów nie chce mi to działać. A dokładniej po pobraniu programu, zainstalowaniu sterowników itd otrzymałem taki komunikat jak ze zdjęcia numer 1. Poszperałem w internecie i znalazłem informację, że może pomóc inna wersja tego programu. Pobrałem i uzyskałem inny, ale nadal błąd. Czy są jakieś kolejne porady? Co może być nie tak?

XBOX 360 RGH Corona V1 - Błąd Failed to write przy wgrywaniu ECC XBOX 360 RGH Corona V1 - Błąd Failed to write przy wgrywaniu ECC

Dodano po 9 [minuty]:

Dziś zabrałem się za robotę zgodnie z programami. Niestety znów nie chce mi to działać. A dokładniej po pobraniu programu, zainstalowaniu sterowników itd otrzymałem taki komunikat jak ze zdjęcia numer 1. Poszperałem w internecie i znalazłem informację, że może pomóc inna wersja tego programu. Pobrałem i uzyskałem inny, ale nadal błąd. Czy są jakieś kolejne porady? Co może być nie tak?

XBOX 360 RGH Corona V1 - Błąd Failed to write przy wgrywaniu ECC XBOX 360 RGH Corona V1 - Błąd Failed to write przy wgrywaniu ECC

Dodano po 14 [minuty]:

Dla pewności załączam zdjęcia przewodów przylutowanych do konsoli i programatora XBOX 360 RGH Corona V1 - Błąd Failed to write przy wgrywaniu ECC XBOX 360 RGH Corona V1 - Błąd Failed to write przy wgrywaniu ECC XBOX 360 RGH Corona V1 - Błąd Failed to write przy wgrywaniu ECC XBOX 360 RGH Corona V1 - Błąd Failed to write przy wgrywaniu ECC

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik podjął próbę wykonania RGH na konsoli Xbox 360 (Corona V1) z użyciem programatora MTX USB SPI 360 MATRIX NAND PROGRAMMER. Po odczytaniu pamięci NAND i wygenerowaniu pliku ECC, napotkał problem z komunikatem "Failed to write" podczas wgrywania ECC. Otrzymał porady dotyczące użycia programu nandpro 3.0 do wgrania ECC oraz potwierdzenie, że chip Glitcher X360 RUN 1.1 nie wymaga programowania. Użytkownik zgłosił dalsze problemy z instalacją oprogramowania i sterowników, co skutkowało kolejnymi błędami.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA