logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Klejenie OCA marszczące się podświetlenie Iphone

mryoyo 20 Mar 2019 12:29 882 13
REKLAMA
  • #1 17855291
    mryoyo
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Witam

Posiadam maszynę TBK-908 i mam problem głównie z wyświetlaczami do Iphone 6s i Iphone 7, po wizycie w autoklawie marszczy mi się delikatnie podświetlenie robią się paski na podświetleniu widoczne pod kątem, kombinowałem z różnymi czasami ( 12-16 min) i temperaturami (42-50) i na każdej temperaturze jak i czasie jest tak samo, jeśli zmniejszę temperaturę pojawiają się bąble. Robię bardzo dużo Iphone 6 temp 45 nie ma najmniejszego problemu z podświetleniem lub bąblami, problem jest w modelach o których pisałem. Miał ktoś podobny przypadek ? może trzeba jakoś zabezpieczyć podświetlenie a ja tego nie robię.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18001221
    mryoyo
    Poziom 15  
    Tak po autoklawie, masz tą samą maszyne ?
  • #4 18001638
    pacholik

Poziom 21  
    Ocena: 60
    Stawiam że to jest problem zbyt wysokiej temperatury rozklejania lub za długi czas rozklejania.

Sprawdź czy na pewno to się dzieje po autoclawie a nie od razu po rozklejeniu.

Pozdrawiam
    Konto firmowe:
    ELECTRO-GSM
    M.Skłodowskiej-Curie 82, Lubin, 59-300 | Strona WWW: www.electro-gsm.com
  • #5 18001670
    niedzwiadek18
    Poziom 12  
    Ocena: 51
    Ja rozklejam na 60C idzie jak przez masło :) (ale mam jakiś chiński podgrzewacz wiec pokazywać może jedno a w rzeczywistości temp może być inna...)

Bardziej podejrzewam, ze dzieje się coś ze sterowaniem temp w autoklawie... może sterownik pokazuje zadane 50C a w rzeczywistości jest więcej ? Spróbuj to zmierzyć może jakaś termoparą lub pirometrem zaraz po otwarciu.

Maszynę mam chińczyka MAG 5w1 :)) i wszystko wychodzi ładnie.
  • #6 18001999
    mryoyo
    Poziom 15  
    Nie powstaje to na pewno przy rozcinaniu bo to już sprawdziłem tylko powstaje to w wyniku autoklawu, pojawiają się na 6s i 7 poprzeczne paski na podświetleniu, a nie chce bawić się wymianę podświetlenia bo robi się to już nie opłacalne. Kombinowałem z różnymi temperaturami, czasami, itp ale nic to nie dało zmniejszyłem temperaturę pojawiały się bąble. Kiedy robie iphone 6 wszystko wychodzi perfect, tylko iphone 6s i 7 problem. Zastanawiam się jeszcze nad tym ciśnieniem bo logicznie rzecz biorąc autoklaw wyciąga powietrze, i może przez to się tak dzieje. Proszę o sugestie jestem nawet w stanie zapłacić za konkretną poradę. Może jest jakaś "złota" gąbka na podświetlenie która je chroni :D:D Klejenie OCA marszczące się podświetlenie Iphone Wrzucam foty jak mam to wszystko ustawione. Klejenie OCA marszczące się podświetlenie Iphone Klejenie OCA marszczące się podświetlenie Iphone

Dodano po 3 [minuty]:

Dodam jeszcze że kombinowałem jeszcze z ciepłym zimnym autoklawem tzn włączałem maszynę aby się zagrzała, robiłem tez od razu na zimnej i nic. Maszyna trochę kosztowała szybek też zepsułem w pieron a efektu jak nie było tak nie ma :(
  • REKLAMA
  • #8 18002023
    mryoyo
    Poziom 15  
    Jeśli patrzysz na lcd pod kątem nie ma żadnych pasków ?
  • REKLAMA
  • #10 18002042
    mryoyo
    Poziom 15  
    No to dalej stoję w miejscu.
  • #12 18002096
    mryoyo
    Poziom 15  
    No w sumie daleko nie mam:d a da się to jakoś ustawić ?
  • #14 18002296
    mryoyo
    Poziom 15  
    Klejenie OCA marszczące się podświetlenie Iphone

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z marszczeniem się podświetlenia w wyświetlaczach iPhone 6s i 7 po procesie w autoklawie, używając maszyny TBK-908. Pomimo różnych ustawień temperatury (42-50°C) i czasu (12-16 minut), problem nadal występuje, a obniżenie temperatury prowadzi do powstawania bąbli. Inni użytkownicy sugerują, że przyczyną mogą być zbyt wysokie temperatury lub zbyt długi czas rozklejania. Wskazują również na możliwość problemów z ciśnieniem w autoklawie oraz na konieczność sprawdzenia rzeczywistej temperatury. Użytkownik rozważa również zastosowanie dodatkowych zabezpieczeń dla podświetlenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA