Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamPiorun11g napisał:Skoro miernik "widzi prąd" to podaj ile go widzi? 50mA czy 500mA bo przy prądzie 1A, żarówka 12V/24W już będzie świecić choć bardzo słabo.ale prąd jest wirtualny bo widzi go tylko miernik
Piorun11g napisał:CZy widzi napięcie przy włączonej żarówce czy bez obciążenia "elektrowni" ?Tak rzeczywiście miernik widzi napieńcie a prądu nie ma
Piorun11g napisał:Tak rzeczywiście miernik widzi napieńcie a prądu nie ma a jeśli chodzi o wiatr to ostatnio wiało kilka dni mocno turbina szalała nawet się chamulec załączał bo zapalała się czerwona kontrolka i wtedy ta prądnica powinna dać 28v
Piorun11g napisał:ale prąd jest wirtualny bo widzi go tylko miernik, żarówka 12-21 W nie zaświeci.
Piorun11g napisał:Wybrałem wersję 12-24v300w trzy fazy i regulator w zestawie miernik czyta napięcie w zależności od wiatru średnio 8-15v podłonczone do akumulatora 12v niestety akumulator chociaż mało używany traci moc
janekpc napisał:No ja nie znalazlem na tym chinskim portalu pradncy to pionowej turbiny jednoczesnie na 24V i 12V, jak to sobie wyobrazasz, Tam zawsze jest dokonaj wyboru moze nie sprecywowales przy wysylce, Jak masz podlaczone diody?