logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przerobiona kierownica Logitech Driving Force Wireless Wheel skacze

mastibdg 21 Mar 2019 22:01 663 0
REKLAMA
  • #1 17858830
    mastibdg
    Poziom 8  
    Ocena: 15
    Witam!

Posiadam kierownice Logitech Driving Force Wireless Wheel, miała ona tylko 90 st skrętu wiec postanowiłem go zwiększyć, po paru dniach zabawy udało mi się to zrobić ale jest 1 problem, kiedy delikatnie obracam kolo kierownicy w prawo lub w lewo ok 20 stopni jest jakby taka strefa w której kierownica zaczyna szybko latać w obie strony, gdy przekręcę mocniej te drgania ustają. Zauważyłem ze te drgania się zaczynają kiedy silniczek ff zaczyna stawiać opór. Pomyślałem ze przekładnia ma luzy ale kiedy wyjąłem z niej potencjometr i lekko przekręciłem żeby ruszył silniczek kierownica znowu zaczęła latać. Kupiłem nowy potencjometr i nadal to samo. W ff nie integrowałem, silniczek i zasilacz oryginalny. Kalibracja nic nie daje. Dodam jeszcze ze na płytce elektroniki kierownicy są 2 rezystory które parzą w palce po chwili od podłączenia kierownicy do prądu. Kiedy odłączę silniczek od płytki lub zmniejszę siły ff na maxa w sterowniku, kierownica działa jak powinna, chodzi ładnie i płynnie bez żadnego zacięcia, ale zależy mi żeby ff tez działał. Co może być tego powodem? Silniczek? Czy może to być wina nagrzewających się rezystorów?

Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Zmieniłem tytuł na adekwatny. RADU23
  • REKLAMA
REKLAMA