Stałem się posiadaczem W220 3,2 CDI po lifcie. Nacisnąłem hamulec pomocniczy - nożny i teraz świeci się ciągle kontrolka oraz wyświetla się komunikat "Break ...." kiedy ruszam. Wiem że poprzedni właściciel nie używał tego hamulca tylko "wrzucał" na P. Podejrzewam że czujnik tego hamulca nie wyłączył się z powodu może nieużywania i zaśniedzenia linek. Mam pytanie: gdzie umiejscowiony jest ten czujnik? Co zrobić z linkami? Popsikać je jakimś środkiem smarującym czy od razu wymienić? Zauważyłem że hamulec odbija i nie blokuje kół, więc może wystarczyłoby tylko linki przesmarować?
Dodano po 2 [godziny] 43 [minuty]:
Podniosłem lekko pedał hamulca do góry i lampka zgasła. Co w takiej sytuacji? Czy przy krańcówce jest jakaś regulacja czy należy podciągnąć linkę hamulca? Jeśli regulacja krańcówki to gdzie ona jest umieszczona?
Dodano po 2 [godziny] 43 [minuty]:
Podniosłem lekko pedał hamulca do góry i lampka zgasła. Co w takiej sytuacji? Czy przy krańcówce jest jakaś regulacja czy należy podciągnąć linkę hamulca? Jeśli regulacja krańcówki to gdzie ona jest umieszczona?