logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Golf 4 1.6 - samoczynne przyspieszenie do 4,5 tys. obrotów, nie reaguje na gaz

Hibula 01 Kwi 2019 18:43 480 8
REKLAMA
  • #1 17879964
    Hibula
    Poziom 2  
    Witam mam problem z golfem 4 1,6 .Po krótkiej jedzie takiej 15 minutowej czy to na gazie czy na benzynie w pewnym momencie zacinają mi się obroty i auto wskakuje na 4,5tys obrotów i auto jedzie samo , gdy wciskam gas do samego spodu auto zaczyna zwalniać a gdy puszczę gaz auto jedzie dalej . Czy możecie mi pomóc :)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17880108
    Hibula
    Poziom 2  
    Oddałem do do mechanika elektryka podpiął go pod kąputer pokasował jaakies tam błędy i wymienił mi sterownik ale nic to nie dało znaczy pojeździłem 3 tyg i nic nie było a a puzniej dalej zaczął wchodzić na obroty
  • REKLAMA
  • #4 17881817
    chojinka
    Poziom 29  
    Ocena: 283
    Linka gazu do wymiany. Rozwarstwila się i się blokuje.
  • REKLAMA
  • #5 17881858
    jasq33
    Poziom 15  
    Ocena: 111
    Masz w tym autku dpf? Bo to wygląda jak serwisowe wypalanie filtra cząstek stałych. Ale to nie powinno odbywać się w czasie jazdy. Może w kompie coś się pop....., albo jakiś szpec coś namieszał.

Moderowany przez ociz:

3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika.

• #7 17881931
    sebakos
    Poziom 10  
    Ocena: 37
    Należało by się przyjrzeć przepustnicy, wyczyścić ją.
  • #8 17883548
    Hibula
    Poziom 2  
    Włożona już jest nowa przepustnica ale łapie gdzieś lewe powietrze , trzeba będzie wymienić pewne przewody ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z Golfem 4 1.6, który po około 15 minutach jazdy zaczyna samoczynnie przyspieszać do 4500 obrotów, nie reagując na pedał gazu. Po podłączeniu do komputera i usunięciu błędów oraz wymianie sterownika, problem nadal występuje. Użytkownicy sugerują wymianę linki gazu, sprawdzenie filtra DPF oraz czyszczenie przepustnicy. Użytkownik informuje, że zainstalowano nową przepustnicę, ale silnik łapie lewe powietrze, co może wymagać wymiany przewodów.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA