logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dremel/mini-szlifierka do drewna/zapałek

RasePL 02 Kwi 2019 10:37 732 4
REKLAMA
  • #1 17881113
    RasePL
    Poziom 9  
    Dzień dobry, po przeszukaniu naprawdę wielu for i innych miejsc, które odnalazłem na guglu, wciąż mam problem i czuję się niespełniony.

Chciałbym kupić dremel/miniszlifierkę, jakkolwiek się to nazywa, a spotkałem się już z wieloma nazwami.

Przeznaczeniem tego narzędzia będzie głównie praca przy zapałkach (modele z zapałek etc.). Nie chcę kupować taniutkiej podróby, bo z moich "badań" wynika, że średnio się to nada.

Więc jeśli ktoś jest w stanie wylać swoje opinie, lub coś w tym stylu, jakieś rady, etc. Chętnie przygarnę.

tl;dr
    szukam dremela do drewna, pomocy
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 17886258
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2104
    Musisz zadać sobie pytanie jaki sprzęt będzie dla ciebie najodpowiedniejszy i jakie przed nim postawisz zadania.
    Jeśli będzie to praca bardzo precyzyjna obróbka bardzo małych elementów to sprzęt typu mikrosilnik coś al'a co mają dentyści lub ci od tworzenia protez czy zajmujący się grawerką obróbką kamieni szlachetnych. Oczywiście tanie to to nie jest.

Kolejny typ to mniej precyzyjny możesz poszukać w kosmetologii XD czyli panie robiące TIPSY pazury itp. np. Frezarka do pedicure i paznokci

Natomiast jeśli chcesz coś ogólnie do warsztatu to polecam jak już kolega wyżej wspomniał Elektronarzędzia proxxon
    Załączniki:
    • proxxon_micromot_pl.pdf (6.46 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 17890018
    Zygmunt_mt
    Poziom 24  
    Ocena: 85
    RasePL napisał:
    Dzień dobry, po przeszukaniu naprawdę wielu for i innych miejsc, które odnalazłem na guglu, wciąż mam problem i czuję się niespełniony.

Chciałbym kupić dremel/miniszlifierkę, jakkolwiek się to nazywa, a spotkałem się już z wieloma nazwami.

Przeznaczeniem tego narzędzia będzie głównie praca przy zapałkach (modele z zapałek etc.). Nie chcę kupować taniutkiej podróby, bo z moich "badań" wynika, że średnio się to nada.

Więc jeśli ktoś jest w stanie wylać swoje opinie, lub coś w tym stylu, jakieś rady, etc. Chętnie przygarnę.

tl;dr
    szukam dremela do drewna, pomocy
    Wszystko zależy ile masz na to kasy. Najtańsze miniwiertarki (na 12 V- chyba 25 PLN) były kiedyś w sklepie AVT. Można do nich zamontować mikrościernice trzpieniowe i inne drobne narzędzia. Moc niewielka, ale do drobnych prac wystarczy. Dobrymi wiertłami bez większych problemów wierci się w płytkach PCB. A szukać po prostu pod hasłem mini wiertarka.
    Znalazłem. Proszę "gotowca" :
    https://sklep.avt.pl/wiertarka-miniaturowa.html
    Są tam również inne , do wyboru.
REKLAMA