Witam serdecznie chciałbym kupić sobie mini szlifierkę, wiem, że pionierem jest Dremel, ale na porządny zestaw trzeba ładnie zapłacić. Ja tak na prawdę potrzebuję dość uniwersalnego urządzania do majsterkowania, z czasem może wybiorę Dremela, ale najpierw chciałbym zapytać którą wybrać z znalezionych w internecie moim zdaniem godnych uwagi i spełniających w jakimś stopniu moje kryteria a więc mam do wyboru:
1. Parkside LIDL
- silnik z bezstopniową regulacją obrotów
- moc: 160 W
- znamionowa liczba obrotów: n0 10000-40000 min-1
- tuleje zaciskowe: Ø 2,4 mm / Ø 3,2 mm
- 3 lata gwarancji
2. Bass B-5074
-Napięcie znamionowe: 230 V ~ 50 Hz
-Moc: 170W
-Liczba obrotów: 8000 - 35000 obr/min
-Uchwyt: 3,2mm
3.Bass 222c
Napięcie znamionowe: 230 V ~ 50 Hz
Moc: 170W
Liczba obrotów: 8000 - 35000 obr/ min
Tuleje zaciskowe 2.0 - 3.2 mm
Wszystkie mają co potrzebuje a przynajmniej większość resztę osprzętu mogę dokupić. Wiem, że większość powie mi, żebym wziął bass bo Polska firma, Ale wiem, że Parkside ma porównywalnie dobre sprzęty pracowałem z kilkoma sprzętami tej firmy i muszę powiedzieć, że cena do jakości jest naprawdę dobra, do tego parametry minimalnie lepsze choć wiadomo, że producent lubi naginać prawdę. Gwarancja też bliżej nie muszę nigdzie wysyłać bo lidl mam na miejscu.
Co do Bass nie mogę wiele powiedzieć jedyne co miałem w reku to klucz i chyba pompkę.
Czy ktoś z Was posiadał jakieś z ww szlifierek, którą polecacie?
1. Parkside LIDL
- silnik z bezstopniową regulacją obrotów
- moc: 160 W
- znamionowa liczba obrotów: n0 10000-40000 min-1
- tuleje zaciskowe: Ø 2,4 mm / Ø 3,2 mm
- 3 lata gwarancji
2. Bass B-5074
-Napięcie znamionowe: 230 V ~ 50 Hz
-Moc: 170W
-Liczba obrotów: 8000 - 35000 obr/min
-Uchwyt: 3,2mm
3.Bass 222c
Napięcie znamionowe: 230 V ~ 50 Hz
Moc: 170W
Liczba obrotów: 8000 - 35000 obr/ min
Tuleje zaciskowe 2.0 - 3.2 mm
Wszystkie mają co potrzebuje a przynajmniej większość resztę osprzętu mogę dokupić. Wiem, że większość powie mi, żebym wziął bass bo Polska firma, Ale wiem, że Parkside ma porównywalnie dobre sprzęty pracowałem z kilkoma sprzętami tej firmy i muszę powiedzieć, że cena do jakości jest naprawdę dobra, do tego parametry minimalnie lepsze choć wiadomo, że producent lubi naginać prawdę. Gwarancja też bliżej nie muszę nigdzie wysyłać bo lidl mam na miejscu.
Co do Bass nie mogę wiele powiedzieć jedyne co miałem w reku to klucz i chyba pompkę.
Czy ktoś z Was posiadał jakieś z ww szlifierek, którą polecacie?