Witam.Nie moge u klienta zaprogramowac dwoch pilotow starszego typu centrali Beninca Core.Te z białymi przyciskami
Piloty sa sprawne bo działają z napędem garażowym Beninki.Jednak z brama i ta centralką Beninca Corw nie chca działać.
Nie da sie ich zaprogramować w sposób opisany w instrukcji..
To sa stare piloty
Co ciekawe uzytkownik bramy posiada pilot takiego oto typu
Ten pilot da sie zaprogramować i z bramą garażową i z wjazdową.
Próbowałem skopiowac kod z tego pilota wedle instrukcji kopiowania pilotów.
Wiem że w tym zielonym należy nacisnąć: 1.Dwa przyciski na raz i przytrzymać by zmienić kodowanie i później przycisk z tego zielonego który odpowiada za zalaczanie bramy.
2.Po tej kombinacji zapala sie lampa sygnalizacyjna bramy.
3.Po zapaleniu się lampy w ciągu 10 sek nalezy nacisnąć przycisk ukryty w tym białym pilocie.Później nacisnąc przycisk który ma otwierać bramę.Jeden z tych białych.
4.Gdy radio w centralce odbierze sygnał z pilota lampa gaśnie.
U mnie pojawia sie problem w pkt ostatnim bo przyciski nie programuja sie ani w jedym ani w drugim pilocie.Lampa gasnie po tych 10 sek sama i nic sie nie dzieje
Co robie zle?
A dodam że w trakcie kopiowania sygnalu tego pilota z zielonymi przyciskami na te z białymi.Brama jest otwarta do końca tak jak pisze w instrukcji.
W paru podobnych tematach tuts nie rozwiazano problemu.
Dodam że jak nacisne dwa przyciski navraz i trzymam je np przez 20 sek. To w jednym dioda cały czas sie świeci a w drugim dioda caly czas sie miga co 1 sek.Nie moge zmienić na nich kodowania.
Postepeuje wedle tej instrukcji
Piloty sa sprawne bo działają z napędem garażowym Beninki.Jednak z brama i ta centralką Beninca Corw nie chca działać.
Nie da sie ich zaprogramować w sposób opisany w instrukcji..
To sa stare piloty
Co ciekawe uzytkownik bramy posiada pilot takiego oto typu
Ten pilot da sie zaprogramować i z bramą garażową i z wjazdową.
Próbowałem skopiowac kod z tego pilota wedle instrukcji kopiowania pilotów.
Wiem że w tym zielonym należy nacisnąć: 1.Dwa przyciski na raz i przytrzymać by zmienić kodowanie i później przycisk z tego zielonego który odpowiada za zalaczanie bramy.
2.Po tej kombinacji zapala sie lampa sygnalizacyjna bramy.
3.Po zapaleniu się lampy w ciągu 10 sek nalezy nacisnąć przycisk ukryty w tym białym pilocie.Później nacisnąc przycisk który ma otwierać bramę.Jeden z tych białych.
4.Gdy radio w centralce odbierze sygnał z pilota lampa gaśnie.
U mnie pojawia sie problem w pkt ostatnim bo przyciski nie programuja sie ani w jedym ani w drugim pilocie.Lampa gasnie po tych 10 sek sama i nic sie nie dzieje
Co robie zle?
A dodam że w trakcie kopiowania sygnalu tego pilota z zielonymi przyciskami na te z białymi.Brama jest otwarta do końca tak jak pisze w instrukcji.
W paru podobnych tematach tuts nie rozwiazano problemu.
Dodam że jak nacisne dwa przyciski navraz i trzymam je np przez 20 sek. To w jednym dioda cały czas sie świeci a w drugim dioda caly czas sie miga co 1 sek.Nie moge zmienić na nich kodowania.
Postepeuje wedle tej instrukcji