logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Suzuki Katana ay 50 - Suzuki katana ay 50 LC 1999r jak sprawdzić mase

Wword 06 Kwi 2019 20:13 1386 7
REKLAMA
  • #1 17889848
    Wword
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Witam wie może ktoś jak sprawdzić masę wewnątrz instalacji? na silniku chyba jest tylko na mierniku wyświetla mi jakieś duże liczby rzędu 160-250... Skuter działa mi tylko na oryginalnych częściach tzn. Na zamienniku regulatora napięcia nie ma ładowania światła przygasają na wysokich obrotach... Na oryginalnym jest wszystko w największym porządku. Tak samo z cewko modułem na nowym zamienniku firmy TEC (160zł) z Alle..o przerywa nie da się gasić kluczykiem wgl można odpalać bez kluczyka. Na oryginalnym ducati energia normalnie działa ładnie się wkręca na obroty wszystko tak jak ma być. Wie ktoś może czemu tak jest że na oryginalnych częściach działa idealnie a na zamiennikach nic nie działa:/ Wymieniłem już iskrownik i ten czujnik obrotów klin na wale jest

Proszę o pomoc Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17890428
    Wword
    Poziom 7  
    Wszystko jest właśnie takie samo tyle że zamienniki moduły już 3 podmieniałem jedynie na oryginalnym ducati energia normalnie działa... To jest właśnie mega dziwne z regulatorami napięcia jest to samo :/ martwi mnie to że w razie czego ciężko o oryginalne części a jak już to ceny też wysokie. Masakra chyba nikt nie miał takiego przypadku jakaś blokada czy co :D
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 17890844
    Wword
    Poziom 7  
    No według schematu są dobrze podłączone... Można sprawdzić metodą prób i błędów nie spali się cewkomoduł? a kwestia regulatora? też mogą być inaczej piny?
  • #7 17891168
    Wword
    Poziom 7  
    Problem w tym że na zamiennikach kompletnie nic nie pisze cewkomoduł jest po prostu cały czarny a regulator srebrny... Będę próbował podmieniać kabelki. Niesamowicie dziwne jest to że na oryginalnych częściach działa zarombiście a na zamiennikach nic nie działa począwszy od tego że nie ma ładowania światła przygasają itp... a na module odpala ładnie ale przerywa nie wchodzi wgl na obroty i można go odpalić bez kluczyka wgl nie da się zgasić trzeba zatkać filtr żeby zgasł
    Masakra
  • #8 17893676
    BANANvanDYK
    Poziom 42  
    Ocena: 2558
    Ale wcześniej na oryginale nie miałeś iskry.
    Zrób sobie kontrolkę w postaci żarówki H4 itp., jeden przewód od kontrolki podłącz do + akumulatora, drugi badawczy sprawdzaj na obudowie silnika oraz przyłączach masowych cewkomodułu, regulatora itd.
    Przewód masowy w Suzuki jest koloru czarno-białego.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pomocy w sprawie problemów z instalacją elektryczną w skuterze Suzuki Katana AY 50 LC z 1999 roku. Zauważa, że skuter działa poprawnie tylko na oryginalnych częściach, podczas gdy zamienniki, takie jak regulator napięcia i cewko-moduł, powodują problemy z ładowaniem i działaniem silnika. Użytkownik wymienił już iskrownik i czujnik obrotów, ale nadal występują trudności. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie różnic w pinach, kolorach przewodów oraz masy w instalacji, a także proponują wykonanie testów z użyciem kontrolki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA