logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Zmywarka Whirlpool ADGU 883IX - Zmywarka pobiera wodę i nie zmywa.

diodakos 29 Kwi 2019 10:24 1752 5
REKLAMA
  • #1 17932929
    diodakos
    Poziom 12  
    Ocena: 16
    Witam zmywarka jak w temacie. Po uruchomieniu pobiera wodę i dalej nie pracuje. Po wyjęciu wtyczki z gniazdka i odczekaniu kilku minut zmywarka pobiera wodę zaczyna zmywać ale po jakimś czasie się zatrzymuje. Wodę grzeje. Po naciśnięciu przycisku zasilania odpompowuje wodę i się wyłącza. Ponowne uruchomienie to już jak na początku pisałem pobierze wodę i stoi. Nie wiem w czym problem, nie mogę nigdzie znaleźć jak uruchomić cykl testowy żeby wyświetliło błędy. Może ktoś miał podobny problem lub wie jak uruchomić test diagnostyczny.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17932989
    diodakos
    Poziom 12  
    Dziwne jest to że jakby po resecie, czyli wyjęcie i włożenie wtyczki do gniazdka, zmywarka zachowuje się normalnie. Pompa pracuje śmigła wirują dopiero po jakimś czasie zmywania się zatrzymuje. Ciała stałe w pompie wykluczone.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 17933028
    diodakos
    Poziom 12  
    Obracałem wirnikiem luzów nie czułem. Chciałem najpierw przejść przez cykl serwisowy, zanim ją całą rozbebesze, ale do tego modelu nigdzie nie mogę znaleźć procedury. Może ktoś wie.
  • #6 18046691
    diodakos
    Poziom 12  
    Zmywarka naprawiona, padnięty był kondensator rozruchowy silnika 3µF.
REKLAMA