logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bosch SGS4332II /03 - nie nagrzewa się, woda pozostaje zimna.

pa67 05 Maj 2019 18:39 2106 1
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 17944880
    pa67
    Poziom 1  
    Cześć wszystkim,
    Mam mały problem ze starą zmywarką Bosch.
    Wymieniłem turbinę pompy recyrkulacyjnej, ponieważ zmywarka ładowała mało wody. Plastikowe nity turbiny pękły (zdjęcie poniżej). Wymieniłem ułamany element i teraz zmywarka prawidłowo obraca "śmigłami". W tym modelu są trzy programy: 70°, 50°, 35° oraz mycie wstępne. Problem polega na tym, że jeśli uruchomię szybki program w 35 °, po kilku minutach jeden lub więcej przekaźników płyty logicznej zaczyna się szybko włączać i wyłączać, a diody LED soli, nabłyszczacza i wybranego programu zaczynają migać (wideo poniżej). Jeśli zamiast tego wypróbuję program 50°, zmywarka wydaje się kontynuować zmywanie bez końca, w obu przypadkach woda pozostaje zimna. Jedynym programem, który rozpoczyna się i kończy prawidłowo, jest mycie wstępne. Wymieniłem już rezystor i termostat, wyczyściłem wszystkie rury i wlot wody. Czy w tym momencie może to być problem z płytką logiczną? Sprawdziłem płytkę drukowaną i nie znalazłem żadnych uszkodzonych lub zepsutych elementów. Moduł logiczny to Siemens 5wk57651.

Dziękuję
    Bosch SGS4332II /03 - nie nagrzewa się, woda pozostaje zimna.
    .

• REKLAMA
  • #2 21524303
    jorgearbarros
    Poziom 2  
    Zweryfikuj relację miejsca kontroli. Zazwyczaj są one wadliwe lub uszkodzone.
REKLAMA