Witam! Instaluje od jakiegoś czasu CCTV, ale takiej prośby jeszcze nie miałem. W zakładzie pracy ma być 26 kamer IP. Do rejestratora podpięte wszystkie kamery przez wwitch IP, ustawione nagrywanie. U ochrony monitor i obraz ze wszystkich kamer. I tu OK.
Ale poza tym z jednej konkretnej kamery IP ma być obraz na 9 telewizorach w pomieszczeniach które to TV już fizycznie są. I teraz mój pomysł jest taki żeby do każdego pomieszczenia z TV podciągnąć ze switcha skrętkę i zamontować w każdym pomieszczeniu, mały w miarę tani rejestratorek np.:
Rejestrator KEEYO za 200zł.
Druga opcja taka sama tylko zamontować zamiast rejestratorów, transkodery:
Transkoder IP GT-N10-004 za 160zł.
Najodleglejsze pomieszczenie w którym jest TV znajduje się w odl. 70m od switcha. TV mają wejścia HDMI.
Która opcja była by lepsza? Czy może jeszcze inna ?
Ale poza tym z jednej konkretnej kamery IP ma być obraz na 9 telewizorach w pomieszczeniach które to TV już fizycznie są. I teraz mój pomysł jest taki żeby do każdego pomieszczenia z TV podciągnąć ze switcha skrętkę i zamontować w każdym pomieszczeniu, mały w miarę tani rejestratorek np.:
Rejestrator KEEYO za 200zł.
Druga opcja taka sama tylko zamontować zamiast rejestratorów, transkodery:
Transkoder IP GT-N10-004 za 160zł.
Najodleglejsze pomieszczenie w którym jest TV znajduje się w odl. 70m od switcha. TV mają wejścia HDMI.
Która opcja była by lepsza? Czy może jeszcze inna ?