logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Potrzebuję router z możliwością podłączenia modemu 3G/4G/LTE

themark 12 Maj 2019 12:59 1557 9
REKLAMA
  • #1 17956552
    themark
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Witam
    Chciałbym się dowiedzieć o opinie, ponieważ szukam Routera z możliwością podłączenia modemu 3G/4G/LTE na USB. Router ma służyć do obsługi kamer przed garażem. No i żeby to nie kosztowało Bóg wie ile :)
    Mam na razie 3 modele na oku:
    D-Link DWR-116
    TP-LINK TL-MR3420
    TP-LINK TL-WR902AC - ?

Pozdrawiam
    Marek
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 17958011
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2677
    Nic kompletnie nie piszesz co to za modem USB. Tak jak kolega wyżej w dzisiejszych czasach takie rozwiązanie modem+router nie ma żadnego logicznego sensu.
  • REKLAMA
  • #5 17958029
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5769
    Na dodatek DWR-116 występuje w kilku wersjach sprzętowych i z róznym FW, zaleznie od wersji modemu. Tak samo jest w przypadku MR-3420, wersje v1,v2 ,v3 i v5 który jest zupełnie innym sprzętowo routerem. Ogólnie były z nimi i tak problemy z obsługa modemów LTE. Lepiej działały na nich z alternatywnym softem. WR-902v3 obsługuje tylko HiLinki, to śmieszny routerek z AC750 ale posiadający port LAN/WAN 100Mb/s
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #6 17958037
    salat4
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Ja z doswiadczenia i czestych podrozy zagranicznych polecam sprzet Dovado. Maly i kompaktowy i ma chyba najwieksza liste zgodnosci z modemami 3g/4g. Nie jest to ta klasa cenmowa co X-Linki, z ktorymi nigdy w dluzszym okresie nie mialem milych doswiadczen, ale wart doplacic te pare zlotych. Sprzet naprawde dobrze zaprojektowany i niezawodny.
  • #7 17987723
    spinex
    Poziom 17  
    Ocena: 45
    themark napisał:
    Ale ja już mam modem i sprawdziłem że z tymi routerami będzie współpracował. Pytam tylko, który router najlepszy ?

To podaj nam model tego modemu. Bez tego ani rusz :)
  • #8 17988625
    salat4
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Uwielbiam mojego Tiny AC. Skonczyla mi sie karta (starcila waznaosc po roku) z dostepem do Internetu, a musialem miec dostep na innych sprzetach. Na telefonie mam jeszcze pare wolnych GB. Uruchomilem hotspot mobilny i skonfigurowalem Dovado (Wifi Tethering), aby bral internet z mobilnego punktu dostepowego i go rozdysponowywal na reszte urzadzeń. Dziala od reki. Do tego powiadomienia za kazdy zuzyty 1GB danych.
    Tak przy okazji, jak Dovado wykryje, polaczenie nieaktywne, to samo resetuje polaczenie, albo sie cale restartuje. Mozna jeszcze skonfigurowac trzecia opcję jaką jest failover. I pojawilo sie ostatnio wsparcie dla OpenVPN.
  • #9 17990210
    spinex
    Poziom 17  
    Ocena: 45
    themark napisał:
    Witam
    Chciałbym się dowiedzieć o opinie, ponieważ szukam Routera z możliwością podłączenia modemu 3G/4G/LTE na USB. Router ma służyć do obsługi kamer przed garażem. No i żeby to nie kosztowało Bóg wie ile :)
    Mam na razie 3 modele na oku:
    D-Link DWR-116
    TP-LINK TL-MR3420
    TP-LINK TL-WR902AC - ?

Pozdrawiam
    Marek

Panie Kolego, raz jeszcze prosba o model modemu. To nie jest tak, ze kazdy modem wspolpracuje z kazdym routerem. Od czegos trzeba zaczac i w momencie jak juz masz modem, to podaj prosze model tego modemu. Chyba, ze to jakas tajemna wiedza :P
  • #10 17990287
    internick
    Poziom 36  
    Ocena: 555
    Zamiast kupić Huawei B315, Huawei B525 czy Huawei B715, włożyć kartę SIM w dedykowany slot to prosisz się o problemy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje routera z możliwością podłączenia modemu 3G/4G/LTE przez USB do obsługi kamer. Wymienione modele to D-Link DWR-116, TP-LINK TL-MR3420 oraz TP-LINK TL-WR902AC. W dyskusji podkreślono problemy z kompatybilnością routerów z modemami, a także różnice w wersjach sprzętowych. Użytkownicy sugerują, aby podać model modemu, ponieważ nie każdy modem współpracuje z każdym routerem. Rekomendowane są również routery Dovado, które mają szeroką listę zgodności z modemami. Zwrócono uwagę na alternatywne rozwiązania, takie jak routery Huawei B315, B525 i B715, które mogą być bardziej niezawodne.
REKLAMA