logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sformatować kartę microSD w Xiaomi Redmi 5A? Niepowodzenie formatowania

AmiBra 12 Maj 2019 17:47 753 6
REKLAMA
  • #1 17957096
    AmiBra
    Poziom 1  
    Witam. Telefon jaki używam to Xiaomi Redmi 5A (karta microSD Samsung). Musiałam odłączyć kartę SD z telefonu i się to udało. Jednak, gdy chciałam ją na nowo podłączyć nie dało się. Więc postanowiłam ją sformatować, jednakże się nie dało i gdy klikałam ,,formatuj" pokazywało że się formatuje jednak jak wyszłam z okna ustawień i weszłam ponownie, karta nie została sformatowana i nie otrzymałam żadnego powiadomienia na temat, że nie udało się sformatować. Karty używałam na tym telefonie jakiś rok, jednak była też używana na innych telefonach. Co mogę w tej sprawie zrobić? Czy karta jest uszkodzona?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17958330
    Knapczuk
    Poziom 6  
    Ocena: 7
    Spróbuj włożyć ją do adaptera i sformatować na laptopie jeśli to nie pomoże są od tego programy ( pełno tego w Google) natomiast jeśli nawet to nie przyniesie rezultatów spróbuj z inną kartą być może ta jest uszkodzona bo sam miałem taki problem.
  • REKLAMA
  • #4 17958349
    pidar
    Spec od pamięci masowych
    Ocena: 3557
    Trzeba teraz sprawdzić czy ta karta nie jest już "trwale" zabezpieczona sprzętowo przed zapisem. :idea:
    Sprawdź to za pomocą programu USB Drive Info.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3568496.html#17876681
  • #5 17959281
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1691
    Panowie... mowa jest o karcie micro SD, nowa taka karta o pojemności 64GB to wydatek 30zł. Naprawdę warto sobie głowę zawracać próbami ożywienia?

Do telefonu trzeba włożyć jakąkolwiek inną kartę i sprawdzić czy działa. Jak działa, iść do sklepu i kupić nową kartę. Jak nie działa, udać się z telefonem do serwisu.
  • REKLAMA
  • #6 17959493
    pidar
    Spec od pamięci masowych
    Ocena: 3557
    AmiBra napisał:
    Karty używałam na tym telefonie jakiś rok, jednak była też używana na innych telefonach. Co mogę w tej sprawie zrobić? Czy karta jest uszkodzona?

Zwykła czy "EVO Plus" :?:

Patrz i czytaj o uprawnieniach gwarancyjnych:
    Jak sformatować kartę microSD w Xiaomi Redmi 5A? Niepowodzenie formatowania Jak sformatować kartę microSD w Xiaomi Redmi 5A? Niepowodzenie formatowania

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z formatowaniem karty microSD Samsung w telefonie Xiaomi Redmi 5A. Po odłączeniu karty i próbie ponownego podłączenia, formatowanie nie powiodło się, mimo że proces wydawał się przebiegać prawidłowo. Użytkownicy sugerują sprawdzenie karty w innym urządzeniu, użycie adaptera do formatowania na laptopie, a także skorzystanie z programów do formatowania, takich jak SD Memory Card Formatter. Istnieje również możliwość, że karta jest uszkodzona, co potwierdzają doświadczenia innych użytkowników. W przypadku dalszych problemów zaleca się zakup nowej karty lub wizytę w serwisie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA