logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

IIYAMA ProLite E2208HDS - czasowy brak obrazu, migająca dioda zasilania, później

rusinski.piotr 14 Maj 2019 21:28 717 2
REKLAMA
  • #1 17961121
    rusinski.piotr
    Poziom 1  
    Witam drogich użytkowników forum.

Od kilku miesięcy mam problem z monitorem IIYAMA PROLITE E2208HDS
    Problem polega na tym, że po włączeniu komputera na monitorze przez pewnien czas nie mam obrazu. Od kilku do kilkunastu minut, czasami nawet do godziny. Dioda zasilająca cały czas miga. Po pewnym czasie obrak "wskajuje" na monitor, dioda przestaje i wszystko jest "ok". Zastanawiam się co może być przyczyną owego stanu. Wstępnie obstawiałem problem z wejściem DVI- D.

Może wyda się to dziwne ale zauważyłem, że czas po którym obraz "wskakuje" na monitor często zależy od temperatury w pomieszczeniu. Kiedy jest chłodno dłużej czekam, aż monitor zaskoczy. Z kolei kiedy jest cieplej - krócej.

Bardzo mnie to zastanawia i chciałem podzielić się z tym problemem z Wami. Może ktoś będzie w stanie mi odpowiedzieć na pytanie co jest tego przyczyną.

Monitor posiada dwa wejścia D-SUB i DVI-D. Zmieniałem kable od interfejsu oraz od zasilania a problem pozostał.
    Będę wdzięczny za pochylenie się nad moim problemem i wszelkie sugestie :)

Pozdraiwam
  • REKLAMA
  • #2 17961187
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15430
    Rozebrać, sprawdzić zasilacz.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 17961382
    Adam-T
    Poziom 41  
    Ocena: 1090
    sosarek napisał:
    sprawdzić zasilacz

Dodam: zwracając szczególną uwagę na kondensatory elektrolityczne.
REKLAMA