Wymieniłem już kable, świece, aparat zapłonowy, pompa chodzi, paliwo tryska mocno, kompresja jest. Jak może być przyczyna, bo już nie wiem gdzie szukać.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamkwok napisał:Jak nie zapali po pół minuty kręcenia bez przerwy to wykręć świece i zobacz czy aby mokre nie są.
robokop napisał:Zabity na amen katalizator - wsad się stopił po durnych zabawach z zapłonem.
saikem1989 napisał:zdziwiony???
Wkład ceramiczny sie stopił ?
saikem1989 napisał:Oczywiście.Jescze jedno pytanie czy po wymianie aparatu zapłonowego nie trzeba go jakoś ustawić?
saikem1989 napisał:nie wpadłeś na pomysł, że skoro sam chęci do nauki nie masz, to może kto inny by tu zarobił? Co finalnie pewnie i tak taniej by wyszło niż samodzielne psucie na oślep.Pytam bo juz mi brak sił do tego złomu..
robokop napisał:nie wpadłeś na pomysł, że skoro sam chęci do nauki nie masz, to może kto inny by tu zarobił? Co finalnie pewnie i tak taniej by wyszło niż samodzielne psucie na oślep.
saikem1989 napisał:Jaka jest wartość ciśnienia paliwa i kompresji???paliwo tryska mocno, kompresja jest
robokop napisał:kompresja 13 bar paliwa nie mierzyłem manometrem jedynie sprawdziłem na lekko poluzowanym wężykuJaka jest wartość ciśnienia paliwa i kompresji???
saikem1989 napisał:Korpus aparatu zapłonowego ma możliwość obrotu o dość spory kąt względem głowicy - otwory na śrubki są po okręgu. To raz. Dwa - jeśli dobrze pamiętam, to system MM, z określaniem fazy czujnikiem halla w aparacie - przy ustawieniu kół rozrządu na znakach ustawczych, palec w aparacie zapłonowym wskazuje dokładnie 1-szy cylinder - to raz dla potrzeb zapłonu, a dwa dla określenia fazy dla potrzeb wtrysku sekwencyjnego - okienko w tarczy impulsowej ma inny wymiar niż pozostałe. A trzy, te trzynaście atm. to takie lekko wątpliwe - jak mi się zdaje wsad katalizatora zatkał wydech na amen, jak pisałem na początku.A napisz mi może tak na przyszłość dla mojej wiedzy w jaki sposób zmienil sie ptk zaplonu bo przy aparacie jest taki plastik z bolcem który tylko w jeden określony sposób pasuje i nie da sie go przestawić (nie chce go w żaden sposób przestawić bo tego sie nieda tylko jestem ciekawy czy każdy nowy aparat działa w inny sposob)