logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips Saeco HD8964 - blokada bloku, nie wyrzuca kawy do poj. na fusy

sylwiawitk 04 Cze 2019 13:26 3138 7
REKLAMA
  • #1 17995716
    sylwiawitk
    Poziom 2  
    Witam,
    posiadam ekspres do kawy marki Phillips Saeco GranBaristo, problem pojawia się po zrobieniu jednej kawy, wyskakuje komunikat "Nacisk na blok", który później jest zblokowany i nie da się go wyjąć, lecz po chwili odpuszcza. Gdy go wyjmuję-okazuje się, że w sitku zmielona kawa zostaje zalana wrzątkiem bo jest gorąca ale kawa nie jest tak mocna jak zazwyczaj, ponadto kawa nie zostaje wyrzucona do pojemnika na fusy. Tacka ściekowa również ma mocno brązowy kolor a nie jasno jak dotychczas. Nasmarowałam wszystkie możliwe elementy smarem, już nie wiem co może być przyczyną. Mieliście podobny problem? Czy pozostaje mi tylko serwis?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17995893
    sylwiawitk
    Poziom 2  
    woytas73 napisał:
    Uszczelki tłoków wymieniane?

Tak :roll: i bez zmian
  • REKLAMA
  • #5 17996219
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3325
    Czy tam przypadkiem nie występuje ten "niestandardowy" blok zaparzania ?
    Chyba tak.. Tam jest grzałka z olejowym tlokiem działającym na zasadzie amortyzatora, może jest zablokowany ? Niestety element nierozbieralny.
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • #6 17997016
    sylwiawitk
    Poziom 2  
    Załączam zdjęcia, może coś podpowiedza, ale chyba wychodzi na to, że zostaje naprawa w serwisie. Dziś zrobił normalnie dwie kawy ale drugiej "kapsułki" z fusów nie wyrzucił 🙄
    Załączniki:
    • Philips Saeco HD8964 - blokada bloku, nie wyrzuca kawy do poj. na fusy IMG_20190605_081228663.jpg (1.13 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Philips Saeco HD8964 - blokada bloku, nie wyrzuca kawy do poj. na fusy IMG_20190605_081240804.jpg (774.18 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Philips Saeco HD8964 - blokada bloku, nie wyrzuca kawy do poj. na fusy IMG_20190605_082051981.jpg (2.74 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Philips Saeco HD8964 - blokada bloku, nie wyrzuca kawy do poj. na fusy IMG_20190605_082057398.jpg (728.33 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 18018037
    skywalker8217
    Poziom 14  
    Ocena: 87
    Witam,
    Uszkodzony jest element bloku zaparzającego odpowiedzialny za wyrzucanie fusów.
    Pozdrawiam.
  • #8 18361359
    rybnic
    Poziom 9  
    Ocena: 23
    Witam, czy jest gdzieś dostępny schemat jak rozebrać blok zaparzający???
    U mnie pojawił się problem z wyrzutem kawy, blok nasmarowany , uszczelki wymienione
    Zastanawia mnie poprzedni komentarz "Uszkodzony jest element bloku zaparzającego odpowiedzialny za wyrzucanie fusów" możesz sprecyzować o który lub na który element zwrócić uwagę
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z ekspresem do kawy Philips Saeco GranBaristo, polegający na zablokowaniu bloku zaparzającego oraz braku wyrzucania fusów po zaparzeniu kawy. Po wymianie uszczelek i nasmarowaniu elementów, problem nadal występuje. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że może być uszkodzony element bloku zaparzającego odpowiedzialny za wyrzucanie fusów, a także wskazują na możliwość zablokowania grzałki z olejowym tłokiem. Użytkownik rozważa serwis jako ostateczne rozwiązanie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA