Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamWinylov napisał:raczej sam BD139 go nie wyręczy.
398216 Usunięty napisał:
Skoro ktoś twierdzi, że się nie nadaje powinien (a każdym razie byłoby lepiej) powiedzieć czemu.
Tym bardziej jeśli pisze w dziale dla Początkujących...
kris8888 napisał:taaa... A nie zauważyłeś, że większość tu piszących nawet nie wie co to takiego ten datascheet? A zrozumienie (jeśli nawet wie i znajdzie kartę katalogową) co tam napisano to już czarna magia. W 90% wypadków taki użytkownik zadowala się np. ABSOLUTE MAXIMUM RATING, nawet nie próbując zrozumieć co znaczy dalszy opis, czy charakterystyki.Bardzo dobrze napisał Winylov żeby zajrzeć do datasheet w celu uzyskania odpowiedzi. Nawet jeśli to dział dla początkujących.
kris8888 napisał:My nie robimy. Młodzi użytkownicy o to sami dbają.nie róbmy z elektrody piaskownicy,
kris8888 napisał:A mało to podobnych przykładów? Poszukaj, poczytaj i wyciągnij wnioski.Poza tym jeśli ktoś na podstawie DS nie potrafił by odróżnić tranzystora darlingtona od zwykłego to jak miałby sobie poradzić z naprawą całego stabilizatora?
Andy_99 napisał:Moje nerwy są jak najbardziej OK. W całej tej :korespondencji"z Kolegą chciałem jedynie zwrócić uwagę na dość niski poziom zaangażowania (co w połączeniu z totalnym brakiem wiedzy ) wielu Użytkowników piszących w tym dziale.nie chciałbym by problem z moim silniczkiem wpływał na stan Waszych nerwów.
398216 Usunięty napisał:Upss.... .W całej tej :korespondencji"z Kolegą chciałem jedynie zwrócić uwagę na dość niski poziom zaangażowania (co w połączeniu z totalnym brakiem wiedzy ) wielu Użytkowników piszących w tym dziale.
Andy_99 napisał:"Olać" te czyjeś nerwy a tym bardziej te które są "OK".Panowie, na wstępie, nie chciałbym by problem z moim silniczkiem wpływał na stan Waszych nerwów.
Andy_99 napisał:Zamieść te zdjęcia, może wspólnymi siłami uda się rozrysować schemat tego modułu.Ze zdjęć wynika, że jest tam tranzystor, trzy diody i kilka elementów biernych.
Andy_99 napisał:
Żeby nie błądzić to ustalić muszę konkret. Mój silnik ma typ: MM01200040, a pod tym numerem następny: 81225-A.
kris8888 napisał:Właśnie to samo miałem na myśli pisząc:wymontuj płytkę stabilizatora, zrób dokładne zdjęcia dwóch stron płytki,
gumisie napisał:Zamieść te zdjęcia, może wspólnymi siłami uda się rozrysować schemat tego modułu.