logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Błąd połączenia z GUARDX przez INT-GSM - rozłącza po nawiązaniu

Rysiek9977 10 Cze 2019 18:23 4518 10
REKLAMA
  • #1 18005217
    Rysiek9977
    Poziom 7  
    Ocena: 3
    Nie wiem gdzie tkwi problem. Łączę się za pośrednictwem GuardX z modułem, jest połączenie i od razu rozłącza, komunikat jak na załączonym obrazku. Czy ktoś przez to już przechodził?
    Błąd połączenia z GUARDX przez INT-GSM - rozłącza po nawiązaniu
    Integra Control działa prawidłowo. Łączę się przez serwer Satela.
    Ustawienia jak na załączonych obrazkach oczywiście w miejsce kropek powstawiane dane IME i ID. Klucz GuardX wpisałem sam on chyba nie jest nadawany?
    Błąd połączenia z GUARDX przez INT-GSM - rozłącza po nawiązaniu Błąd połączenia z GUARDX przez INT-GSM - rozłącza po nawiązaniu Błąd połączenia z GUARDX przez INT-GSM - rozłącza po nawiązaniu
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18007652
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15550
    Kabelek RS232 między płytą a modułem jest wpięty?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 18008791
    Rysiek9977
    Poziom 7  
    Tak, wpięty. Działa Integra Control.
  • #5 18008866
    Rysiek9977
    Poziom 7  
    Tak. Do połączenia dochodzi i od razu rozłącza.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 18008877
    alster1
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 540
    Dziwne, przed chwilą skonfigurowalem połączenie GuardX z integrą 32 z modulem INT-GSM.
    Wszystko u mnie śmiga, ustawienia takie jak u Ciebie, jeżeli nie masz żadnej pomyłki w identyfikatorach, i w Imei oraz ID, to powinno ruszyć. Spróbuj może usunąć swój system z GuardX-a i jeszcze raz go od początku skonfigurować.
  • #7 18008906
    Rysiek9977
    Poziom 7  
    Zrobiłem jak pisałeś i pojawiło mi się nowe okienko jak na załączonym obrazku, wpisuję hasło i nie reaguje a dalej rozłącza.
    Błąd połączenia z GUARDX przez INT-GSM - rozłącza po nawiązaniu
  • REKLAMA
  • #9 18008951
    Rysiek9977
    Poziom 7  
    Jutro od rana będę z tym walczył. Dzięki za podpowiedzi. Jutro napisze co mi się udało albo nie udało.

Dodano po 13 [godziny] 15 [minuty]:

Odinstalowałem GUARDX , zainstalowałem od nowa, wszystko wprowadziłem od nowa. Dodatkowo manipulatorem włączyłem "T" przy GuardX bo wcześniej tego nie włączyłem. Wszystko już działa. Nie wiem teraz czy tylko nie włączenie w manipulatorze było problemem, czy też wcześniej coś pomieszałem z danymi. Dziękuję za wszystkie sugestie.
  • Pomocny post
    #10 18009857
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15550
    Rysiek9977 napisał:
    Dodatkowo manipulatorem włączyłem "T" przy GuardX bo wcześniej tego nie włączyłem

Więc w centrali nie było włączone ;)
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #11 18010028
    Rysiek9977
    Poziom 7  
    Nie było włączone w centrali, ale już wszystko działa i nowe doświadczenie.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z połączeniem z modułem INT-GSM przez aplikację GuardX, który rozłączał się natychmiast po nawiązaniu. Po kilku sugestiach dotyczących sprawdzenia połączenia RS232 oraz poprawności klucza GuardX, użytkownik odinstalował i ponownie zainstalował aplikację, a także włączył odpowiednią opcję w manipulatorze. Po tych działaniach problem został rozwiązany, a połączenie z centralą działa prawidłowo.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA