logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MTD 135a z Briggs&Stratton 13.5km - nowe paski, ale nadal nie jedzie

Artur1695 13 Cze 2019 20:46 2265 3
REKLAMA
  • #1 18010124
    Artur1695
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam, zakupiłem ostatnio kosiarkę MTD 135a z silnikiem Briggs&Stratton 13.5km, pokosiłem kilka razy podwórko i przy ruszaniu zaczęło piszczeć i nie ruszać raz na jakiś czas, po jakimś czasie aż zaczęło się dymić i przestało, od razu stwierdziłem że pasek napędowy w kiepskim stanie. Rozebrane wszystko i się nie myliłem, wszystkie paski w strasznym stanie, wyjęte i pojechałem po nowe do sklepu w okolicy sprzedającego pasy. Zakupione identyczne, tyle że nie oryginalne, poskładałem wszystko i okazało się że nie jedzie, aczkolwiek czasem ruszyła i jechała z 10 m i stawała aż pasek piszczał i nie mogła ruszyć. Zauważyłem, że tak jakby nie dała rady obrócić paskiem napędowym. Przy składaniu zauważyłem, że mimo iż pasek założony tak, jak był jest luźny a napina go gaz, stwierdziłem że może go napinają obroty silnika. Niby wszystko założone jak ma być a kosiarka nie pojedzie. Do tego notorycznie spada pasek z kosiska, może zna ktoś przyczynę?
  • REKLAMA
  • #2 18010407
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3838
    Być może przyczyną jest zaschnięta pulpa z trawy, która blokuje ruchome elementy mechaniczne. Spróbuj dokładnie wyczyścić kosiarkę i nasmarować newralgiczne miejsca.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 18014230
    Artur1695
    Poziom 6  
    Wszystko czyste, nasmarowałem koła, dolozyłem jedna sprężynę, nie wiem czy była czy nie ale stwierdziłem ze pasek jest za luźny, jutro sprawdzę czy dziala, bo zepsul sie rozrusznik i w naprawie jest, wie ktos czy w skrzyni sie wymienia olej? Kosiarka Mtd se 135a, jest to automat, niby korek znalazlem ale nie jestem pewien czy to to, nigdzie nic nie mogę znalezc na ten temat, nawet nie wiem jaki olej wlac o ile to jest korek, ktos cos?
  • #4 18022280
    Artur1695
    Poziom 6  
    Problem dalej nie rozwiązany, kosiarka jedzie ale lekka górka i juz nie daje rady
REKLAMA