logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dźwięk zacina się na Youtube - Windows 7, Creative, Realtek

Norbert Chrobot11 20 Cze 2019 20:02 729 6
REKLAMA
  • #1 18021546
    Norbert Chrobot11
    Poziom 5  
    Ocena: 83
    Witam.
    Od dłuższego czasu mam problem z dźwiękiem w moim komputerze. A mianowicie chodzi o to, że gdy oglądam jakiś filmik na Youtube - ie, w pewnym momencie dźwięk zacina się i pokazuje się okno "Zarządzanie dźwiękami". Co mogę w takiej sytuacji zrobić???
    P.S. Dodam, że głośniki to "Creative".
    Specyfikacja:
    - płyta główna - Gigabyte,
    - karta dźwiękowa - zintegrowana,
    - system - Windows 7 Pro.
    - sterownik - Realtek High Definion
    Audio.
    Proszę o szybką odpowiedź.
    Dziękuję.
    Do widzenia.
    Załączniki:
    • Dźwięk zacina się na Youtube - Windows 7, Creative, Realtek 1.jpg (666.86 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 18021718
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 18021787
    Norbert Chrobot11
    Poziom 5  
    Co do sterowników to pobiorę je dopiero w poniedziałek jak przyjadę. Co do problemu występuje on między innymi na YouTube - ie oraz gdy gram w World of Tanks, to wtedy zamyka się cała gra i pokazuje się to okno. Podpinałem także inny głośnik pod to samo gniazdo i problem także występował.
  • REKLAMA
  • #6 18026762
    Norbert Chrobot11
    Poziom 5  
    Witam.
    Dziś zainstalowałem sterowniki karty dźwiękowej ze strony producenta płyty głównej. Zawieszanie się dźwięku podczas słuchania muzyki na przykład na YouTube - ie ustało. Później zobaczę jak się ma dźwięk w mojej grze World of Tanks.
    P.S. Mam jeszcze jeden problem. Od dłuższego czasu w moich głośnikach (firmy Creative) występuje charakterystyczne trzeszczenie. Co mogę z tym zrobić???
    Dziękuję.
    Do widzenia.
  • #7 18031112
    Norbert Chrobot11
    Poziom 5  
    Witam.
    Zawieszanie się dźwięku podczas słuchania muzyki na Youtube - ie ustało. Podczas grania w World of Tanks, dźwięk także się nie zacina. Tylko teraz wystąpił problem, że podczas słuchania głośniki strasznie trzeszczą. Co jest tego powodem?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z zacinającym się dźwiękiem podczas oglądania filmów na YouTube oraz w grze World of Tanks na komputerze z systemem Windows 7 Pro. Po zainstalowaniu sterowników karty dźwiękowej ze strony producenta płyty głównej Gigabyte, problem z zacinaniem dźwięku został rozwiązany. Użytkownik nadal doświadcza jednak trzeszczenia w głośnikach marki Creative. Wskazano na możliwość pobrania sterowników z oficjalnej strony Gigabyte oraz na testowanie różnych głośników w celu diagnozy problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA