Skąd niby wiesz co ma mój router a czego nie xD. te odbiorniki są all dobre sprawdzałem .
ale jeśli juz się tak chcesz pokazać co wiesz to ci dam to i nie jest to nic złego ale chyba chcesz pomóc ale niekoniecznie wiesz jak trafić do osoby która nie ma takiej wiedzy jak i musisz to dokładniej opisać.
Czego potrzebuję by mieć 300MB światłowodu
Czy router darmowy od Orange w ofercie światłowodowej ma takie standardy do tego?
Podaj przykład karty która zagwarantuje mi 300Mbps i nie ma być to jakaś drozyzna
No i w sumie inne rzeczy jakie uznasz za stosowne ale pisz tak by dało się ogarnąć bo ja az takiej wiedzy nie mam by od tak rozumować tak szybko skomplikowane rzeczy o ile są :D
Dodano po 2 [minuty]: adamjk napisał: Powtórzę, oddaj kartę. Jestem prawie pewien, że nie ma możliwości osiągnięcia 300 Mbps i to nie ze względu na ściany, routery sąsiadów itp. a z uwagi na budowę karty. Miałem w notebooku kartę 1T1R, maksymalnie łączył się na 144 Mbps. Kupiłem kartę 2T2R, łączyłem się na 300 Mbps. W notebooku są 2 fizyczne anteny (u ciebie jedna), odłączyłem jedną (tą pomocniczą) i łączyłem się na 144 Mbps. Przy okazji, masz komputer połączony kablem, to po co jeszcze karta WiFi?
kartę zamówiłem bo moja obecna ma tylko 100Mbps i chciałem się przygotować na ewentualne problemy z odbieraniem 300MB światłowodu jeśli byłby problem związany z kartą sieciową.