Witaj.
Co będzie jeżeli zamontujesz zbiornik bez kwitów ? Znowu - z formalnego punktu widzenia nic nie będzie. Nie będzie Cię ścigać prokuratura i nikt Cię nie wsadzi do więzienia. Ja chciałem Cię uczulić na występujące na znanym portalu aukcyjnym układy zasobnik + zestaw kolektorów słonecznych ( rurowych ? próżniowych ?) co do których producent pisze wprost, że to są układy bezciśnieniowe po stronie wody ogrzewanej. Z praktycznego punktu widzenia - możesz mieć zalaną piwnicę i zero szans na wypłatę z ubezpieczenia, bo urządzenie nieprzystosowane do warunków pracy, plus rozwiązywanie problemu po raz kolejny plus kilka dni bez wody. Do picia można kupić w sklepie, do mycia i spłukiwania toalety to już gorzej. Cholera, chyba namieszałem, a nie zamierzałem. Jeżeli możesz obejrzeć tą używkę przed zakupem, zrób to. Przede wszystkim tabliczkę znamionową. Raz jeszcze sorki, jeżeli namieszałem Ci w głowie. Wylazł ze mnie inspektor nadzoru, a od tylu już lat pracuję nad tym, by "złagodnieć" i bardziej trzymać się zdrowego rozsądku, niż litery przepisów. Na budowie bym musiał, w Twoim przypadku to zdrowy rozsądek przede wszystkim.