logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MAN TGX E6 - Auto com 2017 vs 2014/2015: Czy są nowe funkcje diagnostyczne?

maciej.wojta 02 Lip 2019 21:50 1224 11
REKLAMA
  • #1 18041408
    maciej.wojta
    Poziom 3  
    Ocena: 63
    Witam, czy ma ktoś Autocom 2017 i może powiedzieć czy różni się od 2014 i 2015 do diagnostyki trucków. Czy jakieś opcje są dołożone?

Chodzi mi np. czy dodali w nowszym możliwość włączenia dopalania dpf?
  • REKLAMA
  • #3 18041484
    mariomalinie
    Poziom 19  
    Ocena: 166
    Witam
    Z miesiąc temu przy okazjii prezentacji jaltesta przedstawiciel dał mi się pobawić najnowszym programem delphi. Miałem właśnie akurat mana e6 i muszę przyznać że sporo ten delphi potrafi. Dopalanie dpf, kodowanie wtryskiwaczy, testy systemu adblue. Nie miałem zbyt wiele czasu żeby sprawdzić na innych samochodach ale w porównaniu do wersji 2014 jest spora różnica. Najlepiej zamów sobie prezentację z ic lub autos i sobie sam sprawdzisz.
  • REKLAMA
  • #4 18041493
    MAN Electronics
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1714
    mariomalinie napisał:
    testy systemu adblue
    A którą wersję AdBlue miałeś w tym Euro 6 , NoNox czy nowy Bosch ?
  • REKLAMA
  • #5 18041685
    mariomalinie
    Poziom 19  
    MAN Electronics napisał:
    mariomalinie napisał:
    testy systemu adblue
    A którą wersję AdBlue miałeś w tym Euro 6 , NoNox czy nowy Bosch ?

Emitec tam jest.
  • REKLAMA
  • #6 18041689
    MAN Electronics
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1714
    Pytam bo ciekawe czy zadziałał by w Euro 6d, gdzie jest system Bosch (wtryskiwacz adblue w tłumiku)
  • #7 18041696
    mariomalinie
    Poziom 19  
    MAN Electronics napisał:
    Pytam bo ciekawe czy zadziałał by w Euro 6d, gdzie jest system Bosch (wtryskiwacz adblue w tłumiku)

Tego nie wiem niestety. Z tego co mówił przedstawiciel to aktualizacje są dosyć często więc pewnie z czasem dodają lub już dodali obsługę euro6d. Nie zagłębiałem się ponieważ tak jak pisałem prezentacja dotyczyła bardziej jaltesta, delphi pokazał przy okazji.
  • #8 18042111
    ogarniamSAM
    Poziom 10  
    Ocena: 22
    Panowie co powiecie KTS Bosch track i texa jestem przed wyborem którejś z marek, texa ma słabe tłumaczenia to mnie denerwuje z kts-m miałem do czynienia kilka godzin wiem ze mogę kupić oprogramowanie nie płacąc co rok licencji ale kosztuje to sporo , może ktoś coś powie co lepsze? Dzięki
  • #9 18042617
    kisiol
    Poziom 20  
    Ocena: 468
    Mam texe do truck ohw i car ,powiem tak jako interfejs wielo markowy to sprawuje się nieźle i nawet sporo może. Koszt zakupu nie jest mały, abonamentu też niema . Jak chcesz aktualizację to w tedy płacisz i przy tym dostajesz rok aktualizacji gratis, a i nie trzeba płacić za aktualizację wstecz ,wyłączając ohw.
  • #10 18042929
    WloczykijMalaMi
    Poziom 15  
    Ocena: 140
    Jeśli ktoś ma zamiar tylko robić ciągniki siodłowe i naczepy to wybrałbym JALTEST-a bardziej przejrzyste menu, opisy itp

Pozdrawiam WIMM
  • #11 18042938
    ogarniamSAM
    Poziom 10  
    Ocena: 22
    Tylko wszystko rozchodzi się o cene akurat u nas takiego ruchu to nie ma a jaltest sporo kosztuje może ktoś się wypowie jak KTS lub o cenach innych producentów?

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono różnice w funkcjach diagnostycznych między programem Autocom 2017 a wersjami 2014 i 2015, szczególnie w kontekście diagnostyki pojazdów MAN TGX E6. Użytkownicy zauważyli, że w nowszej wersji dodano nowe funkcje, takie jak możliwość włączenia dopalania DPF, kodowanie wtryskiwaczy oraz testy systemu AdBlue. Wspomniano również o innych programach diagnostycznych, takich jak Delphi i Jaltest, które oferują różne funkcjonalności. Użytkownicy porównywali także różne interfejsy diagnostyczne, takie jak KTS Bosch i Texa, zwracając uwagę na ich ceny oraz dostępność aktualizacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA