logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Skoda Fabia 1 - dziwne znaki na wyświetlaczu czujników parkowania

Buty Cejrowskiego 03 Lip 2019 19:02 1923 10
  • #1 18042833
    Buty Cejrowskiego
    Poziom 6  
    Witam.

Mam niewielki problem z czujnikami parkowania w mojej Skodzie. Otóż, gdy zbliżam się do jakiejkolwiek przeszkody to czujnik prawidłowo stopniowo coraz szybciej pika lecz niestety na wyświetlaczu zamiast pokazywać odległość od/do przeszkody to pokazuje jakiś dziwny znak nieprzypominający cyfry. Ktoś może wie w czym leży przyczyna?

Pozdrawiam.
  • #3 18045575
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 18048974
    Buty Cejrowskiego
    Poziom 6  
    Skoda Fabia 1 - dziwne znaki na wyświetlaczu czujników parkowania

Oto co pokazuje przy cofaniu.
  • #5 18048992
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3435
    Pewni uwalony wskaźnik. Za każdym razem i w każdej odległości jest to samo?
  • #6 18048993
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3274
    To nie jest oryginalny system Skody.
    Usterka w module wyświetlacza. Popraw luty lub wymień, bo cena nowego zestawu jest niższa od kosztów demontażu i naprawy w warsztacie.
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 18049013
    Buty Cejrowskiego
    Poziom 6  
    piotrekwoj1 tak, za każdym razem i w każdej odległości tylko to pokazuje.

Tak swoją drogą to czujniki niedawno były naprawiane bo w ogóle nie działały ale to była pierdoła dla mechanika, który mi to robił. O ile czujnik już działa bo o to mi w końcu chodziło, to jednak nie powiedział mechanik nic o tym, że wyświetlacz nie pokazuje prawidłowo i za to trzeba będzie już osobno dopłacić :P
  • #8 18049021
    ...KUBA...
    Poziom 25  
    Ocena: 316
    Zgodnie z tym co napisał CameR czujnik jest dołożony.
    Pokusiłbym się jeszcze o odczytanie producenta oraz modelu i ściągnięcie instrukcji obsługi, może wyświetlany jest jakiś błąd. Albo kupić drugi taki sam i wymienić sam moduł z wyświetlaczem, wtedy nie trzebabyłoby wymieniać sensorów. Chyba, że ten model ma jakąś wadę (trzeba poszukać opisów tego modelu), wtedy warto wymienić na inny.
  • #9 18049036
    Buty Cejrowskiego
    Poziom 6  
    Wydaje mi się, że to jest czujnik od Peiyinga a przynajmniej wyświetlacz wygląda tak samo.

Skoda Fabia 1 - dziwne znaki na wyświetlaczu czujników parkowania
  • #10 18051936
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #11 18581949
    Buty Cejrowskiego
    Poziom 6  
    Czujniki działają.

Zamykam bo temat już nieaktualny i stary.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z czujnikami parkowania w Skodzie Fabii, gdzie na wyświetlaczu zamiast odległości od przeszkody pojawia się dziwny znak. Inni uczestnicy dyskusji zasugerowali, że może to być spowodowane uszkodzeniem modułu wyświetlacza lub nieoryginalnym systemem parkowania. Wskazano na możliwość zimnych lutów lub uszkodzenia taśm. Użytkownik potwierdził, że czujniki były niedawno naprawiane, ale mechanik nie wspomniał o problemie z wyświetlaczem. Ostatecznie zasugerowano wymianę modułu wyświetlacza lub zakup nowego zestawu czujników, które są dostępne w przystępnych cenach.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA