logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć konto Xiaomi z Redmi Note 2 po poprzednich właścicielach?

BartoszToLolek 12 Lip 2019 17:41 1497 7
REKLAMA
  • #1 18057682
    BartoszToLolek
    Poziom 8  
    Ocena: 32
    Siemka kupiłem używanego xiaomi redmi note 2 od kolegi który używał konta xiaomi po jeszcze poprzednim właścicielu , a ja telefon zresetowałem i muszę wpisać hasło na konto którego nie znam i poprzedni właściciele też hasła i loginu też nie znają

Czy da się usunąć konto po poprzednich właścicielach ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18057776
    sylweksylwina
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 2343
    No zapewne się nie da bo konta istnieją na serwerze xiaomi... Niech sobie pierwszy właściciel przypomni :)
  • REKLAMA
  • #3 18068242
    BartoszToLolek
    Poziom 8  
    No właśnie się popytałem i nikt nie pamienta hasła
    A w serwisie by nie mogli tego zrobić ?
  • #5 18069216
    marcin7904
    Poziom 28  
    Ocena: 257
    pilada6086 napisał:
    Spokojnie ogarnięty serwis to załatwi

Ja za zdjęcie konta Google biorę 100 a w pakiecie z kontem xiaomi 150 i permanentnie po temacie :)

Taką usługę można już robić zdalnie. Nie wiem jak to jest z telefonami z Chińskiej dystrybucji ale na Europe bez problemu.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #6 18069368
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1294
    marcin7904 napisał:
    pilada6086 napisał:

Ja za zdjęcie konta Google biorę 100 a w pakiecie z kontem xiaomi 150 i permanentnie po temacie :)

Taką usługę można już robić zdalnie. Nie wiem jak to jest z telefonami z Chińskiej dystrybucji ale na Europe bez problemu.

No mozna tylko to wowczas nie ta cena. A boxem to czy permanentnie to sporo zalezy od modelu i samej blokady bo to co w jednym dziala w innym juz nie koniecznie. Redmi Note 2 to akurat zabytek wiec tutaj wiekszych problemow nie powinno byc.
  • #7 18074124
    pilada6086
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    blahfff napisał:
    marcin7904 napisał:
    pilada6086 napisał:

No mozna tylko to wowczas nie ta cena. A boxem to czy permanentnie to sporo zalezy od modelu i samej blokady bo to co w jednym dziala w innym juz nie koniecznie. Redmi Note 2 to akurat zabytek wiec tutaj wiekszych problemow nie powinno byc.

Waśnie dla tego że jest to note 2 , użyłem stwierdzenia permanentnie :) (Zabytek ale dalej całkiem fajny)
    Co do Załatwienia sprawy zdalnie Zgodzę się z kolegą jeśli chodzi o UE (ale cena 150 raczej nie realna :) ) natomiast tu nie mamy informacji z jakiej dystrybucji pochodzi , więc zakładam z góry że będzie zabawy (wolę się miło zaskoczyć niż rozczarować i wbijać się w ciśnienie :) )
    i umówmy się skoro tel kupiony z drugiej ręki nie było pewnie za specjalnie napłacone za niego więc jaki sens pakowania się w zdalne zdjęcie blokady ? :)
    z uporem maniaka zostaję przy swoim i zalecam wizytę w serwisie :)
  • REKLAMA
  • #8 18075683
    BartoszToLolek
    Poziom 8  
    Ok to zajde to serwisu

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił używanego Xiaomi Redmi Note 2, który jest zablokowany kontem Xiaomi poprzednich właścicieli. Po zresetowaniu telefonu nie zna hasła do konta, a poprzedni właściciele również nie pamiętają danych logowania. W dyskusji podano, że usunięcie konta jest trudne, ponieważ konta są przechowywane na serwerach Xiaomi. Użytkownicy sugerują skorzystanie z usług serwisowych, które mogą zdalnie usunąć blokadę, jednak ceny mogą się różnić w zależności od modelu i dystrybucji. Redmi Note 2, jako starszy model, może być łatwiejszy do odblokowania, ale zaleca się wizytę w serwisie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA