logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dźwięk z mikrofonu Focusrite Scarlett Solo tylko w lewej słuchawce w Audition

Orbb08 15 Lip 2019 20:10 1161 4
REKLAMA
  • #1 18062687
    Orbb08
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam,
    Zakupiłem mikrofon Focursite Scarlett solo studio 2 gen, problem polega na tym ze podczas nagrywania nagrywa sie dzwiek w lewej stronie. Po podpieciu innego mikrofonu pojemnosciowego bezposrednio do laptopa problemu nie ma.
    W załączniku przesyłam screeny na których widać, że dźwięk jest nagrywany tylko w jednym kanale.
    Bardzo proszę o pomoc.
    Załączniki:
    • Dźwięk z mikrofonu Focusrite Scarlett Solo tylko w lewej słuchawce w Audition fds.png (180.6 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Dźwięk z mikrofonu Focusrite Scarlett Solo tylko w lewej słuchawce w Audition dsfsdf.png (173.73 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 18062769
    dawidgrud
    Poziom 8  
    Ocena: 7
    Wejdź w ustawienia tego mikrofonu i poszukaj problemu

Dodano po 41 [sekundy]:

Lub na mikrofonie masz jakieś pokrętło

Dodano po 40 [sekundy]:

• REKLAMA
  • #3 18062826
    Orbb08
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    dawidgrud napisał:
    Wejdź w ustawienia tego mikrofonu i poszukaj problemu

Dodano po 41 [sekundy]:

Dodano po 40 [sekundy]:

Mam tylko takie cos jak w zdj zalaczniku:

to jest zestaw dokladnie z tego linku: https://allegro.pl/oferta/focusrite-scarlett-solo-studio-pack-zestaw-nagran-7619258792
    Załączniki:
    • Dźwięk z mikrofonu Focusrite Scarlett Solo tylko w lewej słuchawce w Audition yryr.png (140.34 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 18062882
    Justyniunia
    Poziom 36  
    Ocena: 1322
    Jak się łączysz preampem z komputerem?
    W edytorze masz ustawiony plik stereo, a przystawka ewidentnie wysyła sygnał mono, dlatego masz nagranie tylko na lewej ścieżce.
  • #5 18063059
    nagrywamy.com
    Poziom 31  
    Ocena: 108
    Orbb08 napisał:
    Witam,
    Zakupiłem mikrofon Focursite Scarlett solo studio 2 gen, problem polega na tym ze podczas nagrywania nagrywa sie dzwiek w lewej stronie. Po podpieciu innego mikrofonu pojemnosciowego bezposrednio do laptopa problemu nie ma.
    W załączniku przesyłam screeny na których widać, że dźwięk jest nagrywany tylko w jednym kanale.
    Bardzo proszę o pomoc.

Wszystko jest dobrze i tak jak powinno być, oczywiście poza poziomem, który jest za duży. Nie pamiętam, ale raczej na pewno audition ma możliwość stworzenia/ustawienia śladu mono i taki powinien być.
REKLAMA