logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 3008 1,6HDI - Komunikaty alarmowe

Radko13 20 Lip 2019 16:09 6102 7
REKLAMA
  • #1 18070996
    Radko13
    Poziom 6  
    Ocena: 8
    Witam mam takie komunikaty w swoim Peugeot 3008 1.6 HDI
    czy ktoś już spotkał się z tymi problemami w swoich autach
    Proszę o pomoc!!!!
    Dolałem płynu do zbiorniczka chcę skasować alarm o niskim stanie dodatku i nie mogę tego zrobić:
    Załączniki:
    • Peugeot 3008 1,6HDI - Komunikaty alarmowe DSC_0964.JPG (9.16 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Peugeot 3008 1,6HDI - Komunikaty alarmowe DSC_0963.JPG (9.57 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Peugeot 3008 1,6HDI - Komunikaty alarmowe DSC_0961.JPG (6 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18071214
    nici
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 983
    Widocznie coś robisz źle. Może warto odwiedzić mechanika puki nie jest za późno ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18071466
    jurekk55
    Poziom 36  
    Ocena: 1580
    Na dwu pierwszych zdjęciach zaprezentowałeś odczyt błedów na jakimś chińskim śmieciu.
    Do doprowadzenia auta do porządku znajdź kontakt z kimś kto ogarnie to sprzętem fabrycznym. Nie chce mi się już sprawdzać czy tą procedurę znajdziesz w Gutmann-ie.
  • #5 18072507
    Radko13
    Poziom 6  
    [quote="jurekk55"]Na dwu pierwszych zdjęciach zaprezentowałeś odczyt błedów na jakimś chińskim śmieciu.
    Do doprowadzenia auta do porządku znajdź kontakt z kimś kto ogarnie to sprzętem fabrycznym. Nie chce mi się już sprawdzać czy tą procedurę znajdziesz w Gutmann-ie.[/quo O tak już teraz wiem ,że to chiński śmieć !!! jest opcja uzupełnienia dodatku płynu ale nie działa choć płynu dolałem do pełna:(

Dodano po 5 [minuty]:

willyvmm napisał:
    To nie jest kwestia "skasowania błędów" to nie vw.
    Trzeba odpowiednim narzędziem przeprowadzić procedure naprawy.
    Jak już Ci poradzono oddaj to komuś kto wie co robi.

Ok ja się poddałem i jadę do mechanika chęć zaoszczędzenie nie wypaliła:)
    Pozdrawiam!!!

Dodano po 5 [minuty]:

[quote="Radko13"]
    jurekk55 napisał:
    Na dwu pierwszych zdjęciach zaprezentowałeś odczyt błedów na jakimś chińskim śmieciu.
    Do doprowadzenia auta do porządku znajdź kontakt z kimś kto ogarnie to sprzętem fabrycznym. Nie chce mi się już sprawdzać czy tą procedurę znajdziesz w Gutmann-ie.[/quo O tak już teraz wiem ,że to chiński śmieć !!! jest opcja uzupełnienia dodatku płynu ale nie działa choć płynu dolałem do pełna:(

Dodano po 5 [minuty]:

willyvmm napisał:
    To nie jest kwestia "skasowania błędów" to nie vw.
    Trzeba odpowiednim narzędziem przeprowadzić procedure naprawy.
    Jak już Ci poradzono oddaj to komuś kto wie co robi.

Ok ja się poddałem i jadę do mechanika chęć zaoszczędzenie nie wypaliła:)
    Pozdrawiam!!!

Zastanawia mnie tylko odczyt błędu uszkodzenie świec lub przekaźnika do stęp do świec jest bardzo trudny a to sobie mechanicy liczą jako extra naprawę a mieszkam w uk

Dodano po 5 [minuty]:

nici napisał:
    Widocznie coś robisz źle. Może warto odwiedzić mechanika puki nie jest za późno ?

Ogólnie nie mogę przejść przeglądu za duża emisja spalin:) chciałem to zrobić sam ale jutro jadę na profesjonalny test i zobaczymy :)

Pozdrawiam!!!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 18072578
    Millaka
    Poziom 24  
    Ocena: 228
    To jest meldunek, że zaczyna brakować płynu Eolys, niektórzy znawcy peugeotów nazywają to pomyłkowo AdBlue®.
    „Dolewkę” lub wymianę woreczka możesz zrobić samemu, ale potem trzeba powiadomić o tym sterownik, dlatego najlepiej udać się do warsztatu który rozumie PSA.
    Koszta nie są powalające i będziesz miał spokój na jakieś 100000km.
  • #7 18072658
    Radko13
    Poziom 6  
    Millaka napisał:
    To jest meldunek, że zaczyna brakować płynu Eolys, niektórzy znawcy peugeotów nazywają to pomyłkowo AdBlue®.
    „Dolewkę” lub wymianę woreczka możesz zrobić samemu, ale potem trzeba powiadomić o tym sterownik, dlatego najlepiej udać się do warsztatu który rozumie PSA.
    Koszta nie są powalające i będziesz miał spokój na jakieś 100000km.

No własnie dolałem płynu do pełna kupiłem chiński produkt by skasować alarm, między czasie pojawiły sie kolejne alarmy a dolewki i tak nie udało mi się skasować więc udaje się do mechanika bo nie mam już nerwów:)
  • #8 18080415
    Radko13
    Poziom 6  
    Witam i dziękuję za zainteresowanie moim problemem !!!
    sprawa już zamknięta a mi doszła lekcja nauki.

Alarmy skasowane profesjonalnym urządzeniem jak Panowie radzili dzięki,do wiedziałem się również ,ze mam uszkodzony przekaźnik świeć żarowych :) także wszystko jest ok a urządzenie diagnostyczne chińczyk do kosza:)

Pozdrawiam !!! :D

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problemy z komunikatami alarmowymi w Peugeot 3008 1.6 HDI, w tym alarmem o niskim stanie dodatku Eolys. W odpowiedziach zasugerowano, że samodzielne kasowanie błędów może być niewystarczające i zalecano wizytę u mechanika, który dysponuje odpowiednim sprzętem diagnostycznym. Użytkownik próbował użyć chińskiego urządzenia do kasowania alarmów, co okazało się nieskuteczne. Ostatecznie udał się do profesjonalnego warsztatu, gdzie skasowano alarmy i zdiagnozowano uszkodzony przekaźnik świec żarowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA