logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Problem z podpięciem nowej i starej instalacji do roznicowki

wisniowy1989 24 Lip 2019 16:05 840 5
  • #1 18078050
    wisniowy1989
    Poziom 7  
    Ocena: 11
    Dzień dobry wszystkim. Problem wydawało by się typowy. Do mieszkania dochodzi 2 żylowy przewód. L i N. Licznik w mieszkaniu. Wymieniam instalację. W normach już się pogubiłem, tematy przeczytałem. Narysowalem prosty rysunek. Ktoś mi pomoże jak to podpiąć? Lub gdzie rozdzielić PEN? W administracji powiedziano mi, że instalacja jest doziemiona w stacji trafo. Jeśli się nie ds tak to jakie jest rozwiązanie?
    Problem z podpięciem nowej i starej instalacji do roznicowki
  • Pomocny post
    #2 18078067
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 18078069
    wisniowy1989
    Poziom 7  
    I tak zrobię. Dzięki. Jak coś to się odezwę.
  • #4 18078211
    kortyleski
    Poziom 43  
    Ocena: 3853
    Ja się tylko zastanawiam... Z bolącym zębem chodzicie do dentysty choć prawie w każdym domu jest kawałek wiertarki i cienkie wiertło. A z instalacją każdy chce walczyć sam choć potrzebnej wiedzy nie ma za grosz.
    Kolego autorze, nie podałeś żadnych potrzebnych informacji poza tym że się nie znasz, nie wiesz co wogóle do mieszkania przychodzi, nie masz uprawnień i wykonujesz instalację o której ja już mogę wnioskować że będzie śmiertelnym zagrożeniem.
    Poproszę
    Układ sieci zasilającej budynek
    Przekrój WLZ.
    To są podstawowe Informacje.
  • #6 18970597
    wisniowy1989
    Poziom 7  
    Jesteście tutaj wszyscy bardzo pomocni, dziękuję za idealne rozwiązanie, wezwij elektryka! Mianowicie nim jestem, a rysunek jest klienta, powiedziałem mu wprost co trzeba z tym zrobić, wraz z zachowaniem przekroju WLZ-u, przy podziale PEN, do ZE dzwoniłem od razu, zebrałem dane, i co? Klient swoje. Zaproponowalem, że zapytam za niego na forum super pomocnych ludzi. Wiedziałem gdzie pójść w ciemno, Przeczytajcie odpowiedzi, ilu z Was starało się pomóc? Mam u Was dług, klient wezwał elektryka!
    Moderowany przez Topolski Mirosław:

Kol. przeczyta swój pierwszy post i wyciągnie właściwe wnioski.
    Nikt nie jest w stanie stwierdzić za kogo kol. pytał a pytać należy za siebie.
    3.1.5-3.1.7 Nie wysyłaj treści, które powodują celowo konflikty na forum i naruszają dobre obyczaje. Nie wyzywaj drugiej strony dyskusji, nawet jak posiadasz odmienne zdanie.
    3.1.9. Nie ironizuj i nie bądź złośliwy w stosunku do drugiej strony dyskusji. Uszanuj odmienne zdanie oraz inne opinie na forum.

REKLAMA