Witam, Mam problem z laptopem DELL Latitude E5430 wykorzystuje dużo ramu. Mam 4GB i Windowsa 7 ulitimate. Ale gdy mam włączoną przeglądarkę i spotify to mam 59%-62% zużycia ramu. Wyłączyłem aplikacje w autostarcie i monitorem zasobów wyłączyłem niepotrzebne aplikacje.
To także spowalnia. Wersja "Ultimate" ma automatycznie włączone więcej niepotrzebnych usług i wodotrysków co przekłada się na zużycie ram.
Dochodzi pewnie zintegrowana karta graficzna.
4 GB ram jest niewystarczające na obecne standardy internetu nawet 8 GB zaczyna być na styk.
Przez to, bez odinstalowania Avasta, system się nie włącza? Tryb awaryjny powinien działać.
Jeśli nie to:
FRST utworzył punkt przywracania, cofnij do niego z menu opcji zaawansowanych niebieskiego ekranu, który pojawi się po próbie włączenia systemu i naprawy.
✨ Użytkownik zgłasza problem z laptopem DELL Latitude E5430, który wykorzystuje dużo pamięci RAM (59%-62%) przy uruchomionych aplikacjach takich jak przeglądarka i Spotify, mimo posiadania 4GB RAM i systemu Windows 7 Ultimate. Użytkownik wyłączył aplikacje w autostarcie, ale nadal doświadcza wysokiego zużycia pamięci. Odpowiedzi sugerują, że 4GB RAM jest niewystarczające dla współczesnych standardów, a wersja Ultimate systemu Windows ma więcej włączonych usług, co zwiększa zużycie pamięci. Użytkownik został również poinstruowany, aby przeprowadzić skanowanie w poszukiwaniu złośliwego oprogramowania oraz rozważyć odinstalowanie Avasta, który może być przyczyną problemów. Po kilku próbach naprawy system przestał się uruchamiać, co doprowadziło do zainstalowania Windows 10 obok Windows 7. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.