logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brio PC/SK-13a + pompa MSW 3800, Brio odłącza pompę

Audio_Freak 28 Lip 2019 14:13 1668 1
REKLAMA
  • #1 18084751
    Audio_Freak
    Poziom 6  
    Witam.

Co może być przyczyną tego, że Brio PC/SK-13a przez kilka sekund załącza pompę, a po chwili odłącza, a na panelu podświetla się "awaria".

MSW 3800 jest wyposażony w "skrzynkę sterowniczą", może to przez to Brio nie współgra z pompą? Podłączenie to Zasilanie <=>Brio<=>Skrzynka sterownicza<=>Pompa
    W skrzynce sterowniczej jest spory kondensator i termik. Pompa nie załączy się bez skrzynki sterowniczej, dlaczego? (poniżej foto wnętrza "skrzynki")

Jeśli pompa podłączona jest bez Brio, wszystko działa ok. Nie wiem dokładnie jakie ciśnienie panuje w układzie bo barometr mam wyskalowany do 6Bar, a ciśnienie jest ponad 6Bar (czyli brakuje skali). Czy macie informację ile taka pompa może podawać? Ponieważ Brio działa do 10Bar. Może to jest przyczyna?

Brio PC/SK-13a + pompa MSW 3800, Brio odłącza pompę Brio PC/SK-13a + pompa MSW 3800, Brio odłącza pompę
  • REKLAMA
  • #2 18086801
    Krzysztof Reszka
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1546
    Audio_Freak napisał:
    Jeśli pompa podłączona jest bez Brio, wszystko działa ok. Nie wiem dokładnie jakie ciśnienie panuje w układzie bo barometr mam wyskalowany do 6Bar, a ciśnienie jest ponad 6Bar (czyli brakuje skali). Czy macie informację ile taka pompa może podawać? Ponieważ Brio działa do 10Bar. Może to jest przyczyna?

Może być ,co producent pisze w instrukcji by w takim przypadku powyżej 10 bar instalować reduktor ciśnienia. Ale może też wskazywać brak wody ( suchobieg)
REKLAMA