Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Renault Scenic 2 - Nie odpala, brak reakcji na "start"

Cocoteh 19 Aug 2019 17:18 4695 7
    Cocoteh
    Level 8  
    Witam ostatnio pojawił mi się problem w moim scenic 2 , a mianowicie wsiadam do samochodu chce go zapalić i nic nie da się ..... , zapłon załączony wciskam pedał sprzęgła naciskam start i słychać tylko tykanie przekaźnika nic się nie dzieje , deska świeci normalnie jak przy zapalonym zapłonie , nie pojawia się poziom paliwo ani żadna kontrolka od świec , co dziwne za jakiś czas wchodzę do samochodu i pali od kopa , i taka sytuacja mi się już zdarzyła kilka razy , .jak ktoś ma jakiś pomysł co to mogło być będę wdzięczny za każdą podpowiedź ;)
    decybel91
    Level 42  
    Woda w module bsm pod maską. Uszkodzoną karta i/lub czytnik kart. Uszkodzoną wiązka i/lub wtyczki sterownik silnika. Powodzenia w szukaniu.
    Cocoteh
    Level 8  
    Wodę mogę wyeliminować bo sprawdzałem, co do karty to nie wiem jak to zrobić mam tylko jedną , ale po wciśnięciu start przy próbie odpalenia pisze żebym wyciągnął kartę czyli kartę czyta , a ta wtyczka sterowania silnikiem gdzie się znajduje ? Jak ja mogę sprawdzić
    Hektar Zahler
    Level 34  
    Cocoteh wrote:
    nie pojawia się poziom paliwo ani żadna kontrolka od świec
    Że co prosze ?
    Cocoteh
    Level 8  
    Chodziło mi o to że po naciśnięciu startu przy próbie odpalenia nie ma żadnej sygnalizacji od grzania świec , nie słuchać rozrusznika nic się nie dzieje tylko mignie deska i komunikat żeby wyciągnąć kartę , wyciągnę i pojawia się komunikat hamulec +start /sprzęgło +start
    jurekk55
    Level 36  
    Miernik i probówka w rękę,kontrola zasilań i sprawdzenie ciągłości przewodów na początek
    Cocoteh
    Level 8  
    Od których zacząć w pierwszej kolejności ? Co do bezpieczników sprawdziłem wszystkie są dobre , , przy Aku też wszyto ok
    Cocoteh
    Level 8  
    Witam usterka naprawiona przyczyną była uszkodzona blokada kierownicy , choć faktycznie była odblokowana , wymiana na nową auto pali jak wcześniej pozdrawiam