Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    djfelek
    Level 11  
    witam
    kupilem b5 z 1997 r z zegarami od nowszego modelu z 2000r
    elektryk ktory to widzial stwierdzil ze auto teoretycznie nie powinno nawet na nich odpalic (...??)
    problem jest taki ze nie dziala obrotomierz, nie wspomne o komputerze ktory nic nie wskazuje, oraz o kontrolne oleju ktora ciagle miga( ponoc nowe zegary dzialaja na zasadzie impulsow i nie wspolpracuja ze starymi czujnikami)

jesli ktos by wiedzial jak podpiac obrotomierz bardzo bylbym wdzieczny za pomoc , z reszta jakos sobie poradze albo nie bedzie chodzic ;-)
    ADI_Si
    Level 19  
    mozliwe ze zegary ktore masz nie beda dzialac z powodu innej deski jedyne rozwiazanie to deska wskaznikow o nr fabrycznych do konkretnie twojego modelu auta
    pontuś
    Level 18  
    Passat z 2000r ma transmisję danych po szynie CAN. Jedynie zostanie wymiana na odpowiednie zegary. Silnik odpala, bo immo nie jest aktywne, lub jest poza licznikiem(starsza wersja). Różne dziwy zdarzają się w autach powypadkowych składanych do szybkiej sprzedaży.
    MrWho
    Level 12  
    Przepraszam, że odgrzebuje topic... ale w takim wypadku jak byśmy mieli zegary z szyna can... co było by trzeba jeszcze wymienić żeby poszło to wszystko ?? Czy trzeba by wymienić całość ?? Widziałem kiedys na allegro licznik z linia CAN przystosowany do audi 80... był tam układ na 2 mikrokontrolerach... czy nie dało by sie czegoś takiego zrobić do passata ktory nie ma licznika z linia can?
    Dzik_2000
    Level 11  
    kontrolka oleju zawsze mruga jak obrotomierz nie jest podlaczony, immo leci po lini W miedzy zegarami a kompem wiec musi autko odpalac , aby obrotomierz dzialal podlacz can z zegarow do komputera -2 kabelik tylko
    u mnie podzialalo mam zegary z passata b6 2002rok z komluterem czerwonym w pasacie 98rok