logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór narzędzia wielofunkcyjnego do ogrodu - Stihl czy TITAN TTK587GDO?

Tom140386 24 Sie 2019 16:55 1137 1
REKLAMA
  • #1 18132793
    Tom140386
    Poziom 5  
    Ocena: 8
    Witam. Poszukuję narzędzia wielofunkcyjnego do ogrodu i zastanawiam się jakiej firmy wybrać. patrzyłem na narzędzia firmy Stihl. Za jednostkę silnikową oraz potrzebne narzędzia (tj. kosa żyłkowa, nożyce do żywopłotu, oraz podkszesywarkę zapłaciłbym około 2000 zł.
    Stwierdziłem jednak iż nie będę kupował sprzętu za taką cenę dlatego że nie będę używał sprzętu aż tak często, by kupować tak drogi sprzęta.
    Czy ktoś mógłby polecić narzędzie za rozsądne pieniądze które nie zepsuje się po 3 użyciach.
    Co powiecie o sprzęcie TITAN TTK587GDO? Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 18132996
    E8600
    Poziom 41  
    Ocena: 2489
    Posiadam kosę TITAN model TTL530GBC od pięciu lat (trochę mocniejszy model).
    Przez ten okres musiałem naprawić/wymienić:
    - Przewody paliwowe (oryginalne silikonowe po 2 latach popękały),
    - Poprawić uprzęż/szelki na maszynie do szycia,
    - Wymienić uchwyt mocowania szelek przy kosie.
    - Oraz głowica żyłkowa kończy ostatni sezon koszenia (przetarła się szpula i trzeba będzie wymienić).
    Kosę kupiłem nową powystawową za ok 280 zł i mimo tyrania głównie w większych zaroślach działa i ma się dobrze. Przerobiła już ponad 20 litrów paliwa a pali ok 1,5-1,8 litra na 10 arów koszenia.
    Od początku leję do paliwa markowy olej Stihl i smaruję przekładnię kątową.

Moim zdaniem sprzęt dużo lepszy niż tak chwalony chińczyk Demon bo osprzęt jak chociażby głowica żyłkowa znacznie lepsza.
    Osobiście poluję na głowicę do gałęzi od tego modelu co kolega sobie upatrzył. :D

Model TITAN TTK587GDO pewnie będzie lżejszy i bardziej poręczny.

REKLAMA