Mam problem. Przy próbie włączenia wiertarki stołowej rozłącza różnicówka, gdzie szukać przyczyny? Silnik? Przełącznik 0-1?
Czy coś innego?
Silnik 230v
Edytowałem[T.M.]
Czy coś innego?
Silnik 230v
Edytowałem[T.M.]
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamnikusert napisał:Witam .
To tak nagle?,na jakie napięcie jest wiertarka(jaki silnik),czy silnik uruchamiany przez stycznik ,czy wyłącznik.
freebsd napisał:Łatwiej jest, doradzić gdy podasz jak najwięcej szczegółów. Może nawet zdjecie. Tylko, że i tak ja bym oddzielił silnik (elektrycznie) od reszty oprzyrządowania elektrycznego i wykonał pomiary zaczynając od omomierza (w pełni świadomy użycia do tego małego napicia pomiarowego).
eryk.tomaszewski napisał:Przy próbie włączenia wiertarki stołowej wyrzuca różnicówke,
eryk.tomaszewski napisał:I jak wciskam zielony to wyrzuca bezpiecznik.
Krzysztof Reszka napisał:Trudno wyczuć...zobacz samIle przewodów zasilających idzie do tej wiertarki.
Krzysztof Reszka napisał:eryk.tomaszewski napisał:Przy próbie włączenia wiertarki stołowej wyrzuca różnicówke,eryk.tomaszewski napisał:I jak wciskam zielony to wyrzuca bezpiecznik.
To co w końcu wyłącza.
Ile przewodów zasilających idzie do tej wiertarki.
Krzysztof Kamienski napisał:Trudno wyczuć...zobacz sam
Krzysztof Reszka napisał:przewodów zasilających
Krzysztof Reszka napisał:Kolego Krzysztofie R. czytaj ze zrozumieniemKolego Krzysztofie czytaj ze zrozumieniem