logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Siemens SN66M092EU - Uszkodzenie modułu przez zwarcie

piotreck2 08 Paź 2019 11:37 1938 3
REKLAMA
  • #1 18208133
    piotreck2
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Szanowni koledzy!
    Składając drzwiczki zmywarki pomyłkowo podłączyłem kabel zamiast do włącznika zasilania do innego złącza na module sterowania, oznaczonego X3. Natychmiast spaliło ścieżkę między X3 a X2 oraz wysadziło element połączony z pinem 4 złącza X2, który wyglądał mi na kondensator.
    Tuż obok zresztą, przy pinie 6 jest inny kondensator 1600 uF, więc wymieniłem spalony na sprawny o tej pojemności.
    Ale jak to bywa, zmywarka nie daje znaku życia.
    Idąc po ścieżkach i kablach obejrzałem moduł zasilania, ale na nim nie widzę niczego popalonego.
    Czy podejrzewacie co jeszcze mogło paść?
    Pojedyncze elementy jestem w stanie samodzielnie wymienić. Jeśli to procesor, to prościej będzie mi kupić albo inny moduł, albo całą zmywarkę (kupiłem za 500 zł w komisie).
    Załączam zdjęcia obu modułów.
    Dziękuję za jakiekolwiek podpowiedzi.

Zmywarka Siemens SN66M092EU - Uszkodzenie modułu przez zwarcie Zmywarka Siemens SN66M092EU - Uszkodzenie modułu przez zwarcie Zmywarka Siemens SN66M092EU - Uszkodzenie modułu przez zwarcie
    Zmywarka Siemens SN66M092EU - Uszkodzenie modułu przez zwarcie Zmywarka Siemens SN66M092EU - Uszkodzenie modułu przez zwarcie Zmywarka Siemens SN66M092EU - Uszkodzenie modułu przez zwarcie
  • REKLAMA
  • #2 20118783
    Greyback_99
    Poziom 1  
    Hej, znalazłeś może jakiś schemat do tej płyty? Coś się zepsuło i wyświetlacz nic nie pokazuje próbuje naprawić :D
  • REKLAMA
  • #4 20120440
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6896
    Schematy płyt do agd nie wypływają na światło dzienne.
REKLAMA