logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Co jest z kurierem DHL (lato 2019)?

BANANvanDYK 14 Paź 2019 18:25 846 8
REKLAMA
  • #1 18218926
    BANANvanDYK
    Poziom 42  
    Ocena: 2560
    Witam.
    Czy Wy też macie ostatnio problemy z kurierem DHL? Czy ten problem dotyczy tylko mojego regionu?
    Trzy razy kupowałem u jednego sprzedawcy. Pierwsza paczka została awizowana do sklepu Żabka. Druga paczka - kurier do mnie dzwoni że nie może znaleźć mojego domu, bo pod wskazanym adresem jest jakaś firma (???), więc zostawił paczkę w pobliskim zakładzie. Trzecią paczkę zaadresowałem do firmy w której pracuję. Kuriera nie było, a w trackingu wpis, że nie zastano odbiorcy i będzie próba dostarczenia w następny dzień. Kolejny dzień i nic. Przekierowałem paczkę do domu, czekam cały dzień na kuriera i nic... Na koniec rodzice widzieli się z sąsiadami i powiedzieli że kurier przywiózł paczkę do nich... Na tą paczkę czekałem równo tydzień.
    W firmie w której pracuję czekaliśmy na paczkę dwa tygodnie. Na trackingu pojawiały się codziennie informacje że paczkę przekazano do doręczenia. Po kontakcie telefonicznym okazało się że ta informacja jest dodawana "z automatu", a paczka gdzieś się zagubiła na sortowni. Paczka musiała wrócić do nadawcy, bo nie było możliwości wysyłki drugiej paczki (brak stanu magazynowego).
    W internecie znalazłem ostatnio takie zdjęcie:
    Co jest z kurierem DHL (lato 2019)?
    A przed chwilą rozmawiałem ze znajomym, który też czeka na ważną paczkę z DHLa i też coś go nie widać.

Wcześniej nigdy nie miałem takich problemów. Paczki z DHLa bez problemu docierały. Najfajniejsze jest to, że w zeszłym roku kurierem w regionie była taka bardzo charakterystyczna panienka.
  • REKLAMA
  • #2 18218957
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1172
    Jest coś takiego jak centrala DHL. Zgłoś łaskawie powtarzające się niedogodności.
    Za którymś zgłoszeniem powinni się przyjrzeć kurierowi, który obsługuje dany rejon.
  • #3 18228283
    BANANvanDYK
    Poziom 42  
    Do znajomego też nie dotarła paczka. Wkurzył się, zamówił towar u innego sprzedawcy, z wysyłką innym kurierem i na następny dzień przyszła.
    Myślę że nie jest to wina pojedynczego kuriera, tylko problem gdzieś w systemie.
  • REKLAMA
  • #4 18245457
    Bluth
    Poziom 6  
    Byl taki film na Youtube z porownaniem kurierow, generalnie DHL nie polecam, serio.
  • REKLAMA
  • #6 18435592
    BANANvanDYK
    Poziom 42  
    Temat można zamknąć.
    Jakoś chyba w listopadzie zmienił się kierowca dostarczający przesyłki na mój rejon. Od tego czasu paczki zaczęły normalnie docierać do firmy w której pracuję. Nie miałem okazji by sprawdzać jak teraz wygląda dostawa do domu, z tego względu że na drobne paczki wybierałem PP. Jestem pod wrażeniem, że paczki te docierały w jeden dzień, zamiast deklarowanych dwóch.
  • #7 18435939
    palmus
    Poziom 34  
    Ocena: 741
    Miałem niemal identycznie z FedExem.Poczytałem w necie o tym i okazało się,że ich dolnośląska placówka tym się charakteryzuje.
    Sprzedawcy Allegro wystawiłem opinię dobrą za wyjątkiem dostawy.Napisalem żeby rozważył zmianę firmy.
    W nagrodę dostałem bana na zakupy u tego pajaca :)
  • REKLAMA
  • #8 18436020
    mczapski
    Poziom 40  
    Ocena: 1654
    Ja czasem jadąc mało uczęszczaną drogą poza miastem widuję stojące obok siebie samochody kurierskie i to nawet różnych firm. Ciekawe o co chodzi?

Kod: Bash
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

Na to nie wpadłem ale ma sens.
  • #9 18436119
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1172
    Kurierzy się kochają, ale praca ich dzieli, więc spotykają się w tajemnicy. :)

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problemy z dostawami paczek przez kuriera DHL w lecie 2019 roku. Użytkownicy skarżyli się na trudności w dostarczeniu przesyłek, w tym na nieudane próby dostarczenia, błędne informacje w systemie śledzenia oraz długie czasy oczekiwania na paczki. Wskazano, że problemy mogą wynikać z systemowych niedociągnięć, a nie tylko z winy pojedynczych kurierów. Po zmianie kuriera w danym rejonie, sytuacja uległa poprawie, a paczki zaczęły docierać na czas. Użytkownicy porównywali również doświadczenia z innymi firmami kurierskimi, takimi jak FedEx i InPost, wskazując na podobne problemy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA