Dzień dobry, pragnę zapytać czy dobrze myślę. Mam problem z kieszenią na dysk 3.5cala w którym umiejscowiłem dysk sata wd black 2TB. Kieszeń składa się z dysku, zasilacza do prądu i przewodu takiego od drukarki pod usb. Problem który skłonił mnie do napisania zapytania jest następujący komp 1 laptop po podłączeniu dysku wszystko działa, komputer 2 składak też działa, komputer 3 też działa komputer, 4 nie działa dysk a objaw jest taki że port usb załącza się i ponownie rozłącza tak w kółko, jakby ktoś podłączał i odłączał go cały czas. Zagwozdka jest to, że to nowy komputer z fabryki. Nie jest uszkodzony ponieważ kolejny taki przypadek był na delu optiplex 9020. Dysk nie stuka i daje się go sformatować tam gdzie jest wykrywany.
Pomysł który wymyśliłem to wziąć kawałek kabla usbx2 i przedni panel od obudowy dolutować kabel tak aby były na złączu usb jednym (pierwszy kabel prąd i dane drugi tylko prąd) i sprawdzić czy działa.
Pomysł który wymyśliłem to wziąć kawałek kabla usbx2 i przedni panel od obudowy dolutować kabel tak aby były na złączu usb jednym (pierwszy kabel prąd i dane drugi tylko prąd) i sprawdzić czy działa.